Tarih, hiçbir zaman soy-kırıma uğramaz

Bu fotoğraflar, Ermeni lobilerinin öteden beri ABD yönetimine dayattığı ve sonunda kabul ettirdiği sözde soykırım iddialarına, 1986 yılında Iğdır’da yapılan kazılarda ortaya çıkarılan, Ermeniler tarafından katledilmiş masum sivillerin bu toplu mezarları kimin kime soykırım yaptığını tarihin tanığı olarak gösteriyor.

GÜNDEM 26.04.2021, 14:15 27.04.2021, 09:23
Tarih, hiçbir zaman soy-kırıma uğramaz

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni çetelerinin silahsız Türk insanına yönelik katliamları, ortaya çıkarılan toplu mezarlarla gözler önüne serildi.

(Iğdır Oba Köyü-1986)

Fotoğraflarda katledilen Türklerin kemikleri görünüyor

Tarihler 28 Şubat 1986'yı gösterdiğinde Iğdır'ın Oba Köyü'nde gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkan manzara görenleri dehşet içinde bıraktı. Çünkü ortaya çıkarılan manzarada Ermeni çeteleri tarafından yediden yetmişe katledilmiş sivil Türk halkının kemikleri ve katledilenlerin çukurlara doldurulup üzerlerinin kapatıldığı toplu mezarlar görünüyordu.

(Oba köyünde yapılan kazılarda toplu mezarlara ulaşılıyor)

İnsanlık dışı işkencelerle öldürdüler

Bu fotoğraflar, Müslüman Türk ahalisini akıl almaz işkencelere ve tecavüzlere tabi tutarak katleden Ermenilerin, tarihten kendileri için soykırım ummaları ve bunu da sözde ifadelerle ABD yönetimine kabul ettirmeleri, Iğdır’daki ve daha nice bölgedeki Türklerin kemikleri ile dolu toplu mezarların var olduğu gerçeğini değiştiremeyeceğinin en önemli kanıtı olarak duruyor.

(Toplu mezarlardan çıkarılan Müslüman Türk insanının kemikleri)

(Mezarlardan çıkarılan kemiklerin başında dua eden Gedikli köyü halkı)

(Kazı anına ait bir fotoğraf)

(Gazetecilerin kazıdan çıkarılan insan kemiklerini ve gördükleri karşısında hüzne boğulan yaşlı bir adamı görüntülediği anlar)

(Yüzlerce Müslüman Türk'e ait insan kemiği)

(Delinmiş bir kafatası)

(Ermeni çetelerinin işkencelerle diri diri gömdüğü toplu mezar alanlarından yalnızca bir tanesi)

Yorumlar (0)