Tansu Çiller, bazı emekli amirallerin bildirisine tepki gösterdi

Tansu Çiller, bazı emekli amirallerin gerçekleştirdiği açıklamaya ilişkin, "Demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan her gece yarısı bildirisi, darbeler mezarlığına gömülmeye mahkumdur." dedi.

GÜNDEM 04.04.2021, 19:34 05.04.2021, 16:56
Tansu Çiller, bazı emekli amirallerin bildirisine tepki gösterdi

104 emekli amiralin dün gece saatlerinde yayımladığı bildirinin yankıları devam ederken, eski başbakanlardan Tansu Çiller, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Çiller'den sert çıkış

Çiller, gerçekleştirdiği yazılı açıklamasında, 28 Şubat 1997 post-modern darbesi, 27 Nisan 2007 e-muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından ülkemizde darbeler döneminin bittiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her gece yarısı bildirisi, darbeler mezarlığına gömülmeye mahkumdur"

"Bundan böyle darbe iklimi çağrışımları vatandaşın sinesine çarpar, paramparça olur. Vatandaşlarımızın iradesine dayalı olan demokrasimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması ve bekası için vazgeçilmezimizdir. Demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan her gece yarısı bildirisi, darbeler mezarlığına gömülmeye mahkumdur. Gençlerimizin ve milletimizin geleceğinde tek doğru yol, milli iradenin üstünlüğüne dayanan, evrensel değerlerle donatılmış olan demokrasimizdir."

"Montrö ile ilgili eylem ve söylemden kaçınılmalı"

Bir internet adresinde, bazı emekli amirallerin imzası ile yayımlanan ve hazırlayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan açıklamada, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışma hususu yapılmasına sebep olabilecek her türlü eylem ve söylemden kaçınılması gerektiği kaydedilmişti.

"Atatürk'ün çizdiği çağdaş yoldan uzaklaşmış gösterme gayretleri"

Açıklamada, ayrıca sosyal medya platformlarında ve basında yer alan 'kabul edilemez' özellikteki bazı görüntülerin üzüntü yarattığı belirtilerek, 'Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'ni Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş yoldan uzaklaşmış gösterme gayretleri' kınanmıştı.

Açıklamada, "Aksi durumda, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte emsalleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama tehdit ve riski ile karşılaşabilecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)