Tank Palet de özelleşecek

Harb-İş Sendikası'nın, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi konusunda açtığı, "işlemin iptali"nin yanı sıra "yürütmenin durdurulması"nın da istendiği dava reddedildi.

GÜNDEM 18.10.2019, 11:36
Tank Palet de özelleşecek

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgili “yürütmeyi durdurma” talebinin reddedilmesine yapılan itirazı, yerinde görmedi. Dava esastan görülmeye devam edecek.

Tank Palet Fabrikası satılıyor!

Harb-İş Sendikası, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi konusunda hem işlemin iptali hem de yürütmenin durdurulması için dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi'nin talebi reddetmesinin ardından Harb-İş karara itiraz etti. Dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na gönderildi. Kurul, 13. Daire'nin “yürütmenin durdurulması talebinin reddedilmesi” kararını uygun buldu.

HKP de dava açmıştı

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesinin iptali için yalnızca Harb-İş değil, Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) de dava açmıştı.

Danıştay savcısı davada esas hakkındaki görüşünü açıklarken özelleştirme işleminin iptalini istemiş ve Tank Palet Fabrikası'nın ancak kanunla özelleştirilebileceğini vurgulamıştı.

Savcı mütalaasında, fabrikanın askerî tesis olduğunu ve millî güvenlik amacıyla kurulduğu belirtmişti. Ayrıca fabrikanın kamu yararına uygun olmayan biçimde özelleştirilmek istendiğini ve işlemin iptal edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar (0)