Tam kapanma uzatılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanmanın uzatılması iddialarına yönelik yaptığı değerlendirmede,  “Böyle bir şey, şu anda gündemimizde bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 06.05.2021, 17:16 06.05.2021, 17:26
Tam kapanma uzatılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ramazan’dan önce bir pik yaşadık”

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, son günlerde yoğun bir şekilde konuşulan tam kapanmanın bir hafta uzatılma iddialarına yönelik açıklamalar yaptı. Ramazan öncesi yoğun bir dönemin yaşandığını belirten Oktay, şunları aktardı:

"Tam kapanma, şeffaf olarak yürüttüğümüz bir süreç. Günlük verileri, Sağlık Bakanlığımız her gün paylaşıyor. Tam kapanmaya gitmeden salgın sürecini yönetmeye çalıştık. Sosyal ve ekonomik boyutları olduğu için bütün çarkları yürütmeye çalıştık. Ramazan öncesi de yoğun bir pik dönemi yaşadık.”

“Tam kapanmanın uzatılması henüz gündemde yok”

Verilerin, tam kapanmayı gerekli kıldığını söyleyen Oktay, tam kapanma süresinin uzatılmasının şu an gündemde olmadığını açıkladı ve şunları söyledi:

“Yaz sezonuna daha avantajlı bir şekilde girmek için çeşitli tedbirlere başvurmuştuk. Fakat veriler, tam kapanmanın gerekli olduğunu bize gösterdi. Şu anda uzatma gibi bir şey gündemimizde bulunmuyor. Kabinede değerlendirildikten sonra karar verilir. Ardından kamu ile paylaşılır."

Yorumlar (0)