Tam kapanma öncesinde berberlere yoğun ilgi

Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde, Türkiye genelinde yarın akşam başlayacak ve 17 Mayıs 2021’e kadar sürecek olan tam kapanmaya 1 gün kala Bartın’da faaliyet gösteren berberlerde yoğunluk yaşanıyor.

GÜNDEM 28.04.2021, 17:59 29.04.2021, 16:37
Tam kapanma öncesinde berberlere yoğun ilgi

Yarın bütün ülke genelinde başlayacak olan tam kapanma öncesinde vatandaşların, berberlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Berberler randevu sistemine geçti

Türkiye genelinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe ile 17 Mayıs 2021 arasında uygulanacak olan tam zamanlı sokağa çıkma yasağı yarın uygulamaya geçiyor.

Bartın’da, yarın başlayacak kısıtlama öncesi vatandaşlar tıraş olmak için berberlere yoğun ilgi gösterdi. Berberler ise yoğunluğu önlemek için randevulu sisteme geçti. Bartın’daki berber esnaflardan biri olan Hayri Özkaya, vatandaşları kapalı alanda fazla bekletmemek ve yoğunluğun önüne geçmek için randevu sistemine geçtiklerini söyledi. Özkaya ayrıca kısıtlamalar sebebiyle yoğunluk yaşadıklarını aktardı.

Mesafe, hijyen ve maske gibi kurallara dikkat ettiklerini ve bu kapsamda çalışmalarına devam ettirdiklerini dile getiren esnaflardan Özcan Atik, bugünlerde yoğunluk yaşandığını, fakat insanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyledi.

Tam kapanmadan önce tıraş olmak için berbere gelen vatandaşlardan Alaattin Bulduk ise, kurallara uymak zorunda olduklarını hatırlatarak Kovid-19 virüsünden kurtulmayı temenni ettiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)