'Tam kapanma' 19 Mayıs'a uzayacak mı? Bakan Soylu açıkladı

Bakan Soylu, oldukça merak edilen "Tam kapanma uzayacak mı?" sorusuna netlik getirdi.

GÜNDEM 06.05.2021, 23:46 07.05.2021, 17:13
'Tam kapanma' 19 Mayıs'a uzayacak mı? Bakan Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Şehir hastaneleri sayesinde..."

"Milyonlarca insan yaşamını yitirdi. Milyonlarca kişinin hasta durumda olduğu bir salgınla karşı karşıyayız. Alınan önlemlerin işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Ülkemizde de böyle bir dönemin yaşanmasını hiç kimse istemezdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptırdığı şehir hastaneleri, salgında en güvenli ülkelerden biri olmamızı sağladı. 

"Turizm ve tarım sezonunu düşünmeliyiz"

Kısmi kapanma döneminde 63 bin vakaya kadar ulaştık. Bugün 23 binlere kadar indi. Artık tam kapanma dönemi içindeyiz. Aynı zamanda da turizm ve tarım dönemindeyiz. Bu tedbirlerin hepsi, gelecek nesiller için. Yeter ki bu hastalıktan ülkece kurtulalım.

Dinamik bir dönemde olduğumuz için, art arda genelgeler yayımlamak durumunda kalıyoruz. Günlük vakada 5 bin hedefimiz var. Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren görmeye başlayacağız. Şu anki veriler, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 

Tam kapanma, 19 Mayıs'a kadar sürecek mi?

Şu an için böyle bir değerlendirmemiz yok. 'Bitirelim de bir daha bu tarz işlerle karşı karşıya kalmayalım.' anlayışındayız. Kapanmanın sonunda gerçekleştireceğimiz kabinede tüm adımları belirliyor olacağız. 

"Halkın yüzde 75'i alkol yasağını destekliyor" 

Yaklaşık olarak 2 ay boyunca Avrupa ülkelerini izledik. Kendi deneyimlerimiz ile Avrupa'da gördüklerimizi birleştirdik ve bir yol haritası hazırladık. Milletimizin yüzde 75'lik bir kısmı alkol yasağını normal karşılıyor. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) bu konuda çok net. Kimseyi riske atmamak için alkolden uzak durulması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Alkol tüketimi olduğunda; sosyal mesafe kuralları unutuluyor, aile içi şiddet artıyor. Bunları hepsini DSÖ söylüyor. 

Bu olayı politikleştirmeye hiç gerek yok. Düne kadar 'Neden kapatmıyorsunuz?' diye bizi eleştirenler; bugün neden kapattık diye kızıyor. Bu çok büyük bir haksızlık. İki türlü de samimi değiller."

Yorumlar (0)