Taksim’de yaşayan yaşlı kadın ölü bulunmuştu… Detaylar ortaya çıktı

İstanbul Taksim’deki evinde ölü bulunan Aysel Bozkurt cinayetinde kan donduran detaylar ortaya çıktı. 

GÜNDEM 05.06.2022, 13:26 05.06.2022, 13:30
Taksim’de yaşayan yaşlı kadın ölü bulunmuştu… Detaylar ortaya çıktı

15 sene önce sevgilisi Mehmet S. ile birlikte bir kişiyi öldürdüğü için hapse giren Aysel Bozkurt, yaklaşık 13 sene cezaevinde kaldıktan sonra 2020 yılında tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra Taksim’den kiralık bir daire tutan 63 yaşındaki Bozkurt, bir süre burada sakin bir hayat yaşadı. 

15 sene önce birlikte yaşıyorlardı

Dün gece yarısı Tarlabaşı Bulvarı üzerinde Serap B. isimli arkadaşıyla selamlaşıp sohbet eden yaşlı kadın, ardından evine doğru yürümeye başladı. İddiaya göre Aysel Bozkurt’u Serap B. ile gören eski hayat arkadaşı Mehmet S. ve beraberindeki iki kişi, yaşlı kadının evine gitti. Mehmet S.’nin uzun süredir Aysel Bozkurt’u takip ettiği iddia edilirken, zanlıların cinayet planını da günlerdir tasarladıkları öğrenildi. 

Elleri ve ayakları bağlanmış vaziyette bulundu

İddiaya göre yaşlı kadının evine girmesiyle birlikte kendileri de içeri giren Mehmet S., Eyüp K. ve Sait K., Aysel Bozkurt’u boğarak öldürdü. Bozkurt’u ellerinden ve ayaklarından bağlayan zanlılar, ardından yaşlı kadının cep telefonunu da çalarak evi terk etti. Olayın ardından 3 şahıs da izini kaybettirmeyi başardı. Aysel Bozkurt’a uzun süre ulaşamayan arkadaşı Beren B., aynı apartmanda yaşayan iki kişiyle birlikte evin içine girmeye karar verdi. Nevzat Ş. Ve Nedim A. ile daireye giren Beren B., yaşlı kadının elleri ve ayakları bağlanmış vaziyette cansız bedeniyle karşılaştı. 

Şüpheli hareketleri sonrası yakayı ele verdi

Beren B.’nin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemede Aysel Bozkurt’un yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde incelemeler yapan polis ekipleri, kadının bulunduğu noktada bir miktar kan tespit etti. Zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, Bozkurt’un cep telefonunun da çalındığını fark etti. Araştırma sonucu Aysel Bozkurt’un geçmiş dönemde Mehmet S. ile birlikte yaşadığını tespit eden ekipler, bu şahıs üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Cinayeti kendisinin işlediğini kabul etti

Mehmet S.’nin Feriköy Stadyumu bölgesindeki hareketlerinden şüphelenen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlıyı durdurarak üzerinde arama yaptı. Mehmet S.’nin üzerinde yapılan aramada Aysel Bozkurt’a ait cep telefonu bulundu. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Mehmet S. cinayeti kendisinin işlediğini kabul etti. Cinayeti Sait K. ve Eyüp K. ile planlandıklarını belirten Mehmet S., arkadaşlarının yerini ise bilmediğini söyledi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından diğer iki zanlının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Mehmet S., emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkeme karşısına çıkarılacak. 

Yorumlar (0)