Taksim saldırısının şüphelileri adliyede

İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemini gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir ve beraberindeki diğer şüpheliler, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 

GÜNDEM 17.11.2022, 09:45 17.11.2022, 22:50
Taksim saldırısının şüphelileri adliyede

13 Kasım’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan acı olay sonrası harekete geçen güvenlik güçleri, terör eylemini gerçekleştiren terörist ile beraberindeki şüphelileri kısa sürede kıskıvrak yakalamayı başarmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan bazı zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

İlk olarak sağlık kontrolünden geçtiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yerleşkesinden toplam 4 polis minibüsüne bindirilen şüpheliler, zırhlı araçlar eşliğinde ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Taksim’de terör eylemini düzenleyen Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu zanlılar, ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Öte yandan şüphelilerin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolü esnasında çok sayıda vatandaşın teröristlere tepki gösterdiği görüldü.

Yorumlar (0)