Taksim saldırısını planlayan terörist yakalandı

İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyı planlayan kişi olduğu ortaya çıkan Ammar Jarkas isimli terörist, yurt dışına kaçamadan yakalandı. 

GÜNDEM 15.11.2022, 14:06
Taksim saldırısını planlayan terörist yakalandı

6 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 81 kişinin de yaralandığı acı olaya ilişkin operasyonlar devam ediyor. Hain saldırının planlanma aşamasında Kobani ile irtibatı sağlayan kişinin Ammar Jarkas isimli bir terörist olduğu ve sonrasında Bulgaristan’a kaçmayı planladığı tespit edildi. Saldırıyı planlayan kişi olduğu belirtilen Jarkas’ın bir başka teröristi de İstanbul’dan kaçırdığı ortaya çıktı. 

Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor

Şüphelileri tek tek yakalamayı sürdüren polis ekipleri, son olarak saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir’e bomba yüklü çantayı veren B.’yi Edirne’ye götürenlerin izine ulaştı. Soruşturma kapsamında B. isimli şahsı Edirne’ye götüren teröristin Ammar Jarkas olduğu ortaya çıktı. Ahlam Albashir’i yurt dışına kaçıracak olan kişinin ise Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas olduğu belirlendi. 

Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra telefonla yardım istedi

Saldırgan Ahlam Albashir ve B.’yi olay günü İstiklal Caddesi’ne bırakanın Yasir isimli bir kişi olduğu tespit edildi. Cadde üzerinde B.’den bomba yüklü çantayı alan Albashir, ardından patlamanın planlandığı noktaya doğru hareket etti. Çantayı veren B. isimli terörist ise geldiği araca tekrar binerek bölgeden ayrıldı. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra tekrar B.’yi arayan Albashir, yardım istedi. B. ise kendisine tekrar olay yerine dönemeyeceğini ve başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

Tekrar İstanbul’a dönünce yakalandı

Telefon görüşmesi sonrası saldırgan, taksiye binerek Esenler’e geri döndü. B. ise Ammar Jarkas’ın yardımı sayesinde Edirne’ye kaçmayı başardı. B.’yi gideceği yere bırakan Ammar Jarkas, sonrasında tekrar İstanbul’a döndü. Konumu ve kimliği tespit edilen Jarkas, başarılı bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. 

Yorumlar (0)