Taksim Meydanı’nda taksi denetimi: Cezalar yağdı

İstanbul’un en işlek meydanı olarak bilinen Taksim’de Emniyet Müdürlüğü ekipleri taksicilere denetim gerçekleştirdi. Kurallara uygun hareket etmeyen taksicilere ise ağır cezalar yazıldı.

GÜNDEM 01.07.2022, 15:59 02.07.2022, 16:50
Taksim Meydanı’nda taksi denetimi: Cezalar yağdı

İstanbul’un en yoğun bölgelerinden olan Taksim Meydanı’nda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri taksicilere yönelik kontrol yaptı. Kurallara uygun şekilde hareket etmeyen ve belgelerinde eksiklik bulunan sürücülere ağır cezalar verildi. Trafikte yolcu indiren bir taksiciye ise idari para cezası yazıldı. Ancak taksi şoförü verilen cezaya karşı çıkıp, kuralları ihlali etmediğini öne sürdü. Polis memuru ise hatalı sürücüye kanunun 58’inci maddesine aykırı hareket sergilediği için ceza yazdı.

Trafik akışını engelledi, ceza yazan polise karşı çıktı

Seyir halinde olan trafikte yolcu bindiren bir taksi şoförüne de trafik akışını engellediği için idari para cezası verildi. Para cezasına karşı çıkan taksi şoförü, “Orada 500’e yakın araba var. Bakarsan görürsün, sağ tarafımız arabadan geçilmiyor” dedi.

Polisin bütün uyarılarını göz ardı eden taksi şoförü, “Biz yolcuyu nasıl arabaya bindireceğiz? Taksici yolcusunu illa şuradan alır diye bir kaide mi var?” şeklinde ekiplere çıkıştı. Denetim yapan polis memurları taksi şoförüne, “Eğer dinleyeceksen, size anlatabilirim” dedi. Ancak taksi şoförü, “Ben sizi dinlemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

“Hırsızlarla uğraşsınlar bizimle değil”

Uzun süre para cezasına itiraz eden taksi şoförü, “Yani yolda durdum ve arabaya yolcu bindirdim diye para ödeyeceğim. Ortada başka bir şey yok. Burada binden fazla araba var. Onlarca uğursuzu var. Binlerce hırsız etrafta geziyor. Gidip onlarla uğraşacaklarına bizle uğraşıyorlar. Ben bu işi 40 yıldır icraa ediyorum. Benim boğazımdan bir lokma haram geçmedi. Eğer ki bir tane ceza puanımı bulsunlar bende ehliyetimi bırakır giderim” ifadesinde bulundu.

Telefonla konuşan taksi şoförüne polisten uyarı: “Yayaları görmüyorsunuz”

Denetim bölgesine yaklaştığı sırada telefonla görüşme yapan taksi şoförü polisin gözünden kaçmadı. Trafikte telefonla konuşma suçundan taksi şoförüne 427 Türk Lirası para cezası yazıldı. Verilen cezayı kabul etmeyen taksi şoförü ile polis memuru arasında bir konuşma yaşandı. Taksi şoförünün yaptığı hareketin yanlışlığına dikkat çeken polis memuru, “Bakın yaya yoluna oldukça yakınsınız. Burada karşıdan karşıya geçen insanlar var. Ama sizin elinizde telefon trafikte gidiyorsunuz. Telefona bakayım diye yayaları görmüyorsunuz. Hani yaya yolunu bir kenara bırakın, siz insanları bile görmüyorsunuz. Ve şu an inatla yaptığınız şeyi savunuyorsunuz” dedi.

Yolcusuyla pazarlık yapan taksi şoförü polise yakalandı

Farklı bir taksi şoförü ise pazarlık yaparak arabasına aldığı yolcuyla seyir haldeyken, kontrol bölgesini gördüğü anda taksimetresini açtı. Ancak bu durum polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Para cezasına itiraz eden taksici, yolcunun da durumu itiraf etmesiyle beraber cezayı kabul etti.

Uzun süre uğraştı, cezadan kaçamadı

Yolcusuyla pazarlık yapan taksi şoförü polise, “Siz beni tanıyorsunuz. Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı oldu mu? Böyle bir şey yapmadım” dese de cezadan kurtulamadı. Polis memuru ise taksicinin sözlerine karşılık, “Buraya bu şekilde geldiğin an ben sana cezayı uygulamakla yükümlüyüm. İşleyiş neyse onu uyguluyorum” dedi. Taksi şoförü uzun süre polisleri ikna etmeye çabalasa da 888 Türk Lirası para cezasından kaçamadı.

Para cezasını kabul eden taksi şoförü, “Yaşadığım bu olaydan ders çıkardım. Bundan sonra taksimetreyi açmadan müşteri almam” ifadesinde bulundu.

Denetimler devam edecek

Kontrollerde, 15 araca trafik ortasında indi-bindi yapmaktan 2 bin 940 Türk Lira, 20 otomobile işaretlere ve levhalara uymamaktan 3 bin 920 Türk Lira para cezası uygulandı. Polis ekipleri kontrollerin yoğunlukla sürdürüleceğini ifade etti.

Yorumlar (0)