Taksim'e yürümek isteyen DİSK Başkanı gözaltında!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı'na yürümek isteyen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile 25 işçi gözaltına alındı.

GÜNDEM 01.05.2020, 10:56 01.05.2020, 17:17
Taksim'e yürümek isteyen DİSK Başkanı gözaltında!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde bugün dâhil olmak üzere 3 gün boyunca 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı başladı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri ile Yönetim Kurulu'ndan meydana gelen bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Beşiktaş ilçesinde bulunan DİSK Genel Merkezi binasında toplandı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde buradan Taksim Meydanı'na yürüyeceklerini bildiren grubu önlemek üzere DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı.

Sokağa çıkma yasağının bulunduğunu hatırlatan polis ekipleri, ayrıca yürüyüşün izinsiz olduğunu aktararak grubun dağılmasını talep etti. Polis ekiplerinin uyarılarını dinlemeyerek yürümek isteyen gruba müdahale edildi. 

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da yer aldığı 13 kişi gözaltına alındı. 

Polis ekipleri, güvenlik önlemlerini almayı sürdürüyor. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ,"Gözaltındayız! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)