Taksicinin, kadının üzerine aracını sürdüğü dehşet anları kameralara yansıdı

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bir taksi sürücüsü, yolda yürüyen bir kadına dehşeti yaşattığı anlar, çevrede bulunan bir vatandaşın telefon kameralarına yansıdı.

GÜNDEM 15.04.2021, 16:29 16.04.2021, 12:04
Taksicinin, kadının üzerine aracını sürdüğü dehşet anları kameralara yansıdı

Mersin’de ticari bir taksi sürücüsü, yolda yürümeye çalışan bir kadını aracıyla takip ederek aracını kadın üzerine sürdüğü görüntüler, sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Yere düşen kadın çığlık çığlığa

Bir vatandaşın telefonuyla kaydettiği olayda, elinde bir çanta ile yolda yürümeye çalışan bir kadının yanına yaklaşmaya çalışan taksi sürücüsü, aracıyla bir süre takip ettiği kadına çarparak kadını yere düşürdü. Çarpma sonucu yere düşen kadın çığlıklar atarak bağırmaya başlarken taksi sürücüsü çevresinde kimsenin olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra ayağa kalkan kadın, taksi sürücüsüne bağırıp aracını yumrukladıktan sonra oradan uzaklaştı.

Sürücünün kız kardeşi olduğu ortaya çıktı

Olay, bir vatandaşın telefon kamerasına kaydedilmesinin ardından sosyal medyada gündem oldu. Ardından ticari taksi sürücüsünün, aracıyla takip edip çarptığı kadının, sürücünün kız kardeşi olduğu ortaya çıktı. 

Olayın sosyal medyada yayılmasıyla harekete geçen polis ekipleri, taksi sürücüsü E.D. ve kız kardeşine ulaşarak şahısları emniyete götürdü. Darp şüphesiyle hakkında işlem yapılacağı belirtilen taksi sürücüsünün, emniyetteki ifadesinde olayın detayları ortaya çıktı. Emniyette ifade veren sürücü E.D., kız kardeşinin annesiyle tartışma yaşadıktan sonra evden çıktığını ve onu eve dönme konusunda ikna etmek için bu davranışı sergilediğini dile getirdi.

Taksi Durağı Başkanı: “Herkesten özür dileriz”

Taksi sürücüsünün bağlı olduğu taksi durağının başkanı Gökhan Mete, olaya ilişkin bir açıklama yaptı. Bu olayın yaşanması sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Mete, taksi durağının böyle bir olayla gündeme gelmesi sebebiyle herkesten özür dilediklerini aktardı ve şunları söyledi:

"Olayı tasvip etmiyoruz ancak olay bahsedildiği gibi değil. Çalışma arkadaşımızın kız kardeşi, annesi ile evde tartışma yaşayıp, valizini hazırlayarak evden ayrılıyor. Annesi, kızla baş edemeyince ağabeyi olan çalışanımıza ulaşıyor. Arkadaşımız da taksisiyle kız kardeşini takip ediyor. Kız kardeşini araca binmesi konusunda ikna etmek için uğraşıyor. Kız binmek istemeyince önünü kesmeye çalışıyor ancak o anda istenmeyen o görüntü ortaya çıkıyor. Kız bağırınca da kameraların olmadığı ve görüntülerde olmayan bir yerde kalabalık bir topluluk arkadaşımızın üstüne yürüyor. Çalışma arkadaşımız da linç endişesiyle oradan uzaklaşıyor. Fakat biz bunu kesinlikle doğru olarak tasvip etmiyoruz. Ne olursa olsun bu çok yanlış bir harekettir. Tüm halkımız ve kamuoyundan çalışma arkadaşımızın hareketinden ötürü özür diliyorum" 

Durak Başkanı Gökhan Mete, kız kardeşin ve taksi sürücüsünü poliste ifade işlemlerinin sürdüğünü, kız kardeşinin, ağabeyinden şikayetçi olmadığını aktardı.

Yorumlar (0)