"Taksiciler İstanbul'u kilitler" tehdidine İmamoğlu'ndan tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, şehre 5 bin yeni taksi getirileceğini açıklamasının ardından "Taksiciler İstanbul'u kilitler" şeklindeki tehditlere tepki gösterdi. 

GÜNDEM 17.06.2020, 13:53 17.06.2020, 13:59
"Taksiciler İstanbul'u kilitler" tehdidine İmamoğlu'ndan tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, teknolojik uygulamalara sahip olan 5 bin yeni taksi getirileceğini duyurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından, Bağcılar Oto Center'da plaka alım-satımı gerçekleştiren bir firmanın sahibi tehditler savurmuştu.

İmamoğlu'ndan o tehditlere yanıt geldi.

"Karar verecek makam birkaç taksi galericisi değil"

5 bin yeni taksinin İstanbul'a kazandırılacağını söylediğini hatırlatan İmamoğlu, esnafla bu konuyu tartışacaklarını söyledi. 

İmamoğlu, hiç kimsenin yalnızca kendini çıkarlarını düşünerek belediyeyi kısıtlamaması gerektiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) şehirde bulunan 16 milyon kişiyi temsil ettiğini ve ona göre hareket ettiğini ifade etti.

İstanbul'da yaşayan vatandaşların taksi gereksinimi olup olmadığına yönelik karar alacak makamın Bağcılar Oto Galerisi'ndeki birkaç taksi galericisinin olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, belediyeyi başka şeylerle tehdit etmelerinin yanlış bir hareket olduğunu kaydetti.

"Yeni taksilere ihtiyaç var"

İmamoğlu, üniversite raporları ve bilimsel araştırmalar sonucu İstanbul'un yeni taksilere gereksinim duyduğunun altını çizerek, özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle özel araç ve taksi kullanımının artış gösterdiğini söyledi. 

İstanbul'da yaşayan vatandaşların konforlu taksi kullanma hakkı hususunda hassas davranılacağını belirten İmamoğlu, plaka ücretleriyle geçinen rantçılara bu süreci kurban ettirmeyeceklerini kaydetti.

"Gerçek taksiciler çok rahat olsun"

İmamoğlu, İstanbul'da düzeni bozmaya yol açacak hareketlerde bulunan kişilerin karşısında devleti bulacağını aktararak, yasaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) tanıdığı her yetkiyi kullanmaktan geri durmayacaklarını belirtti.

Gerçek taksi esnafının rahat olmasını ve hiç dertlenmemesini isteyen İmamoğlu, yeni sistemde taksicilerin çalışma ve kiralama koşullarının iyileşeceğine dikkat çekti. 

İmamoğlu, bu işten ekmek kazanan esnafların rahat edeceğini kaydederek, sosyal güvencelerine kadar oldukça disiplinli bir sürece geçileceğini ekledi. 

Ne olmuştu?

Bağcılar Oto Center'da plaka alım-satımı gerçekleştiren bir firmanın sahibi, İmamoğlu'nun açıkladığı kararın ardından piyasanın tedirgin olduğunu ifade etmişti.

Firma sahibi, belediyenin işinin bu olmadığını ve şehirdeki eksikliklerle ilgilenmesi gerektiğini belirtmişti. Ayrıca, esnafın artık eski esnaf olmadığını, böyle bir durumda İstanbul'u kilitleyeceğini ve kimsenin plakasını satmaması gerektiğini söylemişti.  

Yorumlar (0)