Taksiciler, erişim engeli kaldırılan Uber için Yargıtay'a başvurdu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, istinaf mahkemesinin aldığı karar ile ülkemizdeki erişim yasağı kaldırılan Uber'e ile ilgili olarak temyize gitti.

GÜNDEM 18.01.2021, 19:12 19.01.2021, 16:25
Taksiciler, erişim engeli kaldırılan Uber için Yargıtay'a başvurdu

Erişim engeli uygulaması kaldırılan ve ülkemizde sarı taksilere aracılık hizmeti sağlayabilecek olan Uber hakkında, taksiciler tekrar yargıya başvurdu.

Aktarılan bilgilere göre, istinaf mahkemesinin aldığı kararla yasağı kaldırılan Uber için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temyize başvuruda bulundu.

Yargıtay tarafından bozma kararı verilmesi durumunda, dosya tekrar ilgili istinaf mahkemesine iletilecek. Söz konusu durumda, dosya kendisine iletilen istinaf mahkemesi, 'bozmaya uyma' kararı ya da ilk karar hakkındaki fikrinde ısrar ederek 'direnme' kararına varabilecek.

6 yıl evvel ülkemize giriş yapan Uber, Türkiye'de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve 'sarı taksi'ye karşın tercih edilmişti.

Ne olmuştu?

Uber ile ilgili olarak taksici birlikleri ve dernekleri dava açmış ve neticesinde Uber’in ülkemizdeki tüm çalışmaları sonlandırılmış, internet sitesi ve uygulamalarına da erişim yasağı getirilmişti. Taksicilerin de Uber kullanmasına karşın korsan çalışma olarak nitelendirilen Uber, ülkemizde yasaklanmıştı.

Geçtiğimiz yılın sonunda ise istinaf mahkemesi, Uber’e erişim yasağını kaldırdı ve Uber’in sarı taksiler ile faaliyet göstermeye devam etmesine müsaade etti.

Yorumlar (0)