"Taksi durağında 0 tek sayıdır çift sayıdır kavgası" paylaşımına gözaltı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde taksilere tek-çift plaka uygulanması kararının ardından bir şahıs sosyal medya hesabı üzerinden "Bağcılar’da bir taksi durağında '0 tek sayıdır çift sayıdır' kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltında" şeklinde yalan bir paylaşımda bulundu. Bunun üzerinde evinde gözaltına alınan şahsa, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” suçundan işlem yapıldığı bildirildi. 

GÜNDEM 01.04.2020, 11:00 01.04.2020, 14:05

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde genelde yayınlayarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de taksilerin trafiğe çıkışına sınırlama getirmişti. 

Söz konusu genelgeyle birlikte taksiler bir gece tek plaka, bir gece çift plaka şeklinde trafiğe çıkmaya başladı. Fakat bu durumu fırsat bilen bir kişi, önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden, "Bağcılar’da bir taksi durağında '0 tek sayıdır çift sayıdır' kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltında." şeklinde asılsız bir paylaşımda bulundu.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kişinin sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici asılsız paylaşımlarına devam etmesi nedeniyle harekete geçti. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde polis, bilgisayar yazılımcısı olan kişinin Ceyhun T. (38) olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri, adresini de belirlediği Ceyhun T.'yi 24 saat geçmeden Çekmeköy’de bulunan evinde yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolü yapılan şahıs, Bağcılar Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.

 

"Goygoy olsun diye yaptım" 

Ceyhun T.'nin ilk ifadesinde "Goygoy olsun diye yaptım" dediği ortaya çıktı. Şahıs hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan işlem yapıldığı bildirildi. 

Başka asılsız paylaşımlarda da bulunmuş

Öte yandan, şahsın aynı sosyal medya hesabı üzerinden "Sarı öfke taksimetreyi açtı yollara döküldü beni arıyor. Hem dövüp hem ücretini alacaklar", "Plakanın son hanesine göre aritmetik ve ardışık şekilde trafiğe çıkılması konusunu anlamayan 2000 taksici Vatan caddesinden eylem yapıyor" şeklinde paylaşımlar da yaptığı tespit edildi. 

Ceyhun T.’nin emniyette gözaltında tutulduğu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği kaydedildi.


 

Yorumlar (0)