Tahliye operasyonu başladı!

Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek Koca Yusuf isimli askeri kargo uçağı Etimesgut Askeri Havaalanı'na geldi.

GÜNDEM 30.01.2020, 20:28
Tahliye operasyonu başladı!

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından kalkan, Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, "büyük tahliye operasyonu" kapsamında, sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin'e seyahat edecek.

Ambulans uçak, salgının yaşandığı Vuhan'da yaşayan ve Türkiye'ye dönmek isteyen vatandaşları, sağlık ekipleri ve enfeksiyon uzmanları eşliğinde Türkiye'ye getirecek.

Çin'in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında şimdiye kadar can kaybı 170'e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711'e yükselmişti.

Virüsün belirtileri

Ortaya çıktığı yer nedeniyle "Vuhan virüsü" adı verilen yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken ileri aşamalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine yol açıyor, sonucunda da ölüme neden oluyor.

Yorumlar (0)