Tahıl sevkiyatı sürüyor: Ukrayna’dan 2 gemi daha hareket etti

İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru anlaşması kapsamından Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı devam ediyor. Bu kapsamda Ukrayna limanlarından 2 gemi daha hareket etti. 

GÜNDEM 08.08.2022, 09:51
Tahıl sevkiyatı sürüyor: Ukrayna’dan 2 gemi daha hareket etti

İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru mutabakatı, sorunsuz bir şekilde işlemeye devam ediyor. Atılan imzalar sonrası hızla başlayan tahıl sevkiyatları, kıtlığın eşiğinde olan birçok ülkeyi rahatlattı. Sevkiyatlardaki son duruma ilişkin bir açıklama yayımlayan Milli Savunma Bakanlığı, bu sabah Yuzni’den İtalya’ya toplam 11 ton soya taşıyan SACURA isimli geminin hareket ettiğini duyurdu. Yayımlanan mesajda Çernomorsk’tan İskenderun’a toplam 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli geminin de hareket ettiği bildirildi. 

MSB’den son duruma ilişkin açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin faaliyetleri çerçevesinde Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı devam ediyor. Bu sabah; İtalya’ya 11 bin ton soya götüren SACURA adlı gemi Yuzni’den, İskenderun’a 48 bin 458 ton mısır götüren ARIZONA adlı gemi Çernomorsk’tan hareket etti" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)