Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Riyad ile Ankara arasındaki ilişki seviyesini "mükemmel" olarak açıkladı.

GÜNDEM 22.11.2020, 09:40
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkileri ile ilgili olarak "iyi ve mükemmel ilişkilere sahibiz" ifadesini kullandı.

Ev sahibinin Suudi Arabistan olduğu ve video konferans ile düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin oturumları arasındaki boşlukta Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Türkiye ile Fransa arasında yaşanan ve onlarca ülkenin bir şekilde dâhil olduğu karikatür krizinden sonra Türk ürünlerinin Suudi Arabistan'da gayriresmî boykot edildiğine dair hiçbir verinin bulunmadığını bildirdi.

"Suudi Arabistan olarak Türkiye ile iyi hatta mükemmel ilişkilere sahibiz." ifadesini kullanan Faysal bin Ferhan Al Suud, iki ülke arasında ilişkilerin gayet iyi noktada bulunduğunun altını çizdi.

Suudi Arabistan yönetimi olarak BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Bahreyn ve Mısır ile birlikte Katar yönetimiyle olan anlaşmazlığı sonlandırmanın bir yolunu bulmaya çalıştıklarını belirten Dışişleri Bakanı Al Suud, 4 ülkenin Katar ile ilişkilerini düzeltmesinin "meşru güvenlik endişeleri"nin giderilmesinden geçtiğini ifade etti.

G20 Liderler Zirvesi'nden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasında telefon görüşmesi olmuş ve görüşme sonrası Erdoğan'dan sıcak açıklamalar gelmişti.

Yorumlar (0)