Suudi Arabistan'dan 168 Türk Adana'da

Suudi Arabistan'dan Adana'ya getirilen 168 Türkiye vatandaşı, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 2 haftalık karantina sürecini geçirecekleri Mersin'e gönderildi.

GÜNDEM 30.04.2020, 14:36
Suudi Arabistan'dan 168 Türk Adana'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yurt dışında mahsur kalan vatandaşların ramazan ayını evlerinde geçirebilmeleri" için verdiği talimattan sonra geçici olarak yabancı ülkelerde bulunan ancak sınırların kapatılmasıyla mahsur kalan Türkler getirilmeye devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortak çalışmasıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında, Suudi Arabistan'daki 168 Türk vatandaşını taşıyan uçak Adana Havalimanı'na teker koydu.

Özel kıyafetlerle uçağa giren sağlık ekipleri, yolcuları ön sağlık kontrolünden geçirdi. Daha sonra pasaport kontrolü yapılan yolcuların valizleri de detaylı şekilde dezenfekte edildi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından apronda bekletilen otobüslere sosyal mesafe kuralları kapsamında alınan vatandaşlar, karantina sürecini tamamlayacakları Mersin'deki Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurduna götürüldü.

168 Türk vatandaşı, yurtlarda 14 gün gözetim altında tutulacak.

Yorumlar (0)