Sürpriz Davutoğlu ve Ufuk Uras görüşmesi

Eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın Davutoğlu'nun yeni partisine katılma ihtimali bir süredir konuşuluyordu.

GÜNDEM 01.10.2019, 17:58 01.10.2019, 18:33
Sürpriz Davutoğlu ve Ufuk Uras görüşmesi

AKP’den kesin ihracının istenmesinin ardından istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma sürecini hızlandırdığı söyleniyor.

Davutoğlu’nun, ekibi için görüşmelerini sürdürdüğü bilinirken eski ÖDP’li Ufuk Uras’la da bir araya geldiği haberi gündemde yer buldu. Daha önce Davutoğlu’nun ekibinde bulunma ihtimalinden bahsedilen Uras’ın kendi hesabından yaptığı paylaşımla duyulan gelişme siyaset gündeminde bir süre daha konuşulacağa benziyor.

Uras, eski Başbakan’la görüşmeleri neticesinde “Özgürlükçü ve demokrat bir kesime ulaşmışlar” şeklinde bir sonuca vardığı belirtti.

Ufuk Uras Davutoğlu’nun kendisine çalışmalarını anlattığını ve kendisinin de siyasetin yeni arayışlarını olumlu olarak değerlendirdiğini ifade ettiğini açıkladı. Tavrının demokrasiden yana olduğunu ve devam eden süreçte de fikir alışverişine devam edeceklerini belirtti.

Davutoğlu’nun siyasi hattının kuşatıcı bir nitelik teşkil ettiğini ifade eden eski milletvekili “Partiye katılacak mısınız?” şeklindeki soruya meselenin bu olmadığını, her türlü görüşmeyi açıklamayı veya fikri katkıyı yapabileceği yönünde cevapladı.

Uras’ın aktardığına göre Davutoğlu’nun siyasi partisinin 2019’un Kasım ya da Aralık  aylarında kurulması planlanıyor.

Uras’ın görüşme sonrası değerlendirmeleri basında ”Özgürlükçü ve demokrat bir kesime ulaşmışlar. Bir çok kesimden isimlerle görüşmüşler. Özellikle parti devlet modeline dair itirazları var.” Şeklinde yer aldı.

Yorumlar (0)