Suriyelilerin döneceği evlerin inşası tüm hızıyla devam ediyor

Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini kolaylaştırmak için yapılan briket ev inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. El Bab, Azez, Cerablus, Resualyn ve Tel Abyad başta olmak üzere 13 farklı bölgede yer alan yerel meclisler ile birlikte gerçekleştirilen evler 1 + 1 ve 2 + 1 tasarımlara sahip. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Suriye’ye 100 bin adet briket ev inşa edileceğini ve Suriye’nin diğer bölgeleri de güvenli hale geldiğinde bu bölgelerde de benzer çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

GÜNDEM 11.05.2022, 15:57 11.05.2022, 15:59
Suriyelilerin döneceği evlerin inşası tüm hızıyla devam ediyor

Suriye’de briket evlerin inşasına devam ediliyor. Yapılan çalışmalar Türk sivil toplum kuruluşları ve uluslararası yardım kuruluşlarının desteği ile birlikte aralıksız olarak sürdürülüyor. Suriye’de çıkan iç savaşın ardından milyonlarca insana ev sahipliği yapan Türkiye şimdi de Suriye topraklarında briket evlerin yapımında son hız ilerliyor. Gerçekleştirilen briket ev projeleri Türkiye’nin desteği ile oluşturulan yerel meclislerin öncülüğünde ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yapılıyor.

Yeni kentler oluşturulacak

Dikey ve yatay olarak inşa edilen evler 1 + 1 ve 2 + 1 olarak tasarlanıyor. Toplu konut projeleri olarak inşa edilen briket evler güvenli bölgelerde yeni kentlerin oluşmasına neden olacak. Bu kentlerde ayrıca okul, hastane, cami ve oyun parkları da yer alacak. Ülkenin kuzeyinde devam eden inşaat çalışmaları kameralara da yansıdı.

Erdoğan 100 bin adet briket evin yapılacağını söylemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda hedefin en az 100 bin adet briket evi inşa etmek olduğunu söylemişti. Erdoğan başka bir açıklamada göçleri sınır öteside tutacak çalışmaları aynı zamanda geri dönüşleri teşvik edecek projeler ile de destekleyeceklerini söyleyerek şu sözlere yer vermişti:

Briket evler bu amaca yönelik inşa ediliyor. Şimdi de ülkemizde savaş nedeniyle misafir ettiğimiz yaklaşık olarak 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşü için yeni bir projenin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu projeyi hem uluslararası hem de ülkemizde yer ala sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile hayata geçirmiş olacağız. El Bab, Azez, Cerablus, Resualyn ve Tel Abyad başta olmak üzere 13 farklı bölgede yer alan yerel meclisler ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu proje oldukça kapsamlı bir proje.

“Suriye’nin diğer bölgeleri de güvenli hale geldiğinde bu bölgelerde de benzer çalışmaları gerçekleştireceğiz.”

Konut ve hastane başta olmak üzere günlük hayatın ihtiyaçlarına karşılık verecek her türlü yapıya ve sanayiden tarıma kadar kendi kendine yeterli olabilecek bir ekonomik altyapıyı bu proje ile hayata geçirmeye çalışıyoruz. Suriye’nin diğer bölgeleri de güvenli hale geldiğinde bu bölgelerde de benzer çalışmaları gerçekleştireceğiz. Gönüllü geri dönüşlerin gerçekleşmesi için gerekli zeminin oluşmasını için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yorumlar (0)