Suriyeliler bayram için sınır kapılarında

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce Suriyeli, sınır kapılarına akın etmeye devam ediyor.

GÜNDEM 23.05.2019, 17:17 23.05.2019, 17:28
Suriyeliler bayram için sınır kapılarında

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek, İdlib’in Babül Hava Sınır Kapısı’ndan Suriye'ye giriş yapıyorlar.

Babül Hava Sınır Kapısı sivil yönetiminden edinilen bilgilere göre, geçişlerin başladığı 20 Mayıs’tan bu yana yaklaşık 10 bin sivil Suriye’ye giriş yaptı.

Babül Hava Sınır Kapısı Medya İlişkiler Sorumlusu Mazen Alluş, Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilerin Türkiye’den kendi ülkelerine geçiş yapmaya başladığını aktardı. Alluş, bayram tatili için Suriye’ye son giriş tarihinin 31 Mayıs olduğunu, Türkiye’ye geri dönüşlerin de 10 Haziran-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti.

30-35 BİN SİVİLİN GEÇİŞ YAPMASI BEKLENİYOR

Suriye’ye geçişlerin dördüncü gününde İdlib’e 10 bin sivil geldi. Alluş, bu sayının 30-35 bin olmasını beklediklerini söyledi. Alluş, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Misafirlerin kolay geçişleri için bütün ekiplerimizi bu yönde seferber ettik. Ebeveynlere, 15 yaş altı olan çoçukların aşı kartlarını getirmelerini, 18 yaş altı olanların ise ailesi ile birlike gelmelerini, giriş ve çıkış tarihlerine uymalarını ve valizlerde ticari olan eşyaları getirmemelerini tavsiye ediyoruz."

“KAPILARIN AÇILMA KARARINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORDUK"

Babül Hava Sınır Kapısı’ndan giriş yapan Hüseyin Halave, Türkiye’nin verdiği özel izinle Suriye’ye giriş yaptığını ve girenlerin sayısının çok olması nedeniyle geçişte çok zorluk yaşadıklarını söyledi.

Geçiş yapan bir diğer Suriyeli Muhammed Hamada, “Bayram tatili için kapıların açılma kararını sabırsızlıkla bekliyorduk. Ramazan ayınının kalan günlerini ve bayramı ailem ile birlikte köyümde geçirmek çok güzel bir duygu. İnşallah bütün ülke özgürleşir, herhangi bir yere gitmeyiz, hep ülkemizde kalırız.” dedi.

Yorumlar (0)