Suriye: PKK'ya yardım edeceğiz!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in danışmanı Bouthaina Shaaban, Rusya'ya ait RT'ye Barış Pınarı Harekâtı'na dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.10.2019, 17:06
Suriye: PKK'ya yardım edeceğiz!

RT'ye konuşan Bouthaina Shaaban, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'nı "işgal" olarak niteledi ve harekâtın DEAŞ'ın dirilmesi için gereken boşluğu yaratabileceğini iddia etti.

Shaaban, "Her savaş kaos yaratır ve kaos, terörizm için iyidir. Bu işgâl, DEAŞ teröristleri için çok iyi bir ortam yaratıyor" dedi ve "Şu anda Türkiye adına savaşan en büyük grup, El-Nusra cephesi. Bu yüzden, biz Türkiye'nin teröristleri Suriye topraklarını işgal etmeleri için yönlendirdiği kanısındayız" diye ekledi.

Esed'in danışmanı Shaaban, "En baştan beri tüm dünyadan gelen teröristlerin sınırları geçip Suriye halkına karşı savaş açmasına sebep olan ülke Türkiye'ydi" diyerek alçakça bir iddia ortaya attı. Shaaban, "Türkiye'yi işgalci bir güç olarak niteliyoruz. Onlar, Suriye hükümetinin bir daveti ile gelmedi. Topraklarımızla bir alakası olmayan bir ülke, Suriye'deki teröristleri korumak için Suriye'ye girdi" şeklinde konuştu.

Düşmanıyla iş yapan teröristlerden medet umar oldu!

Shaaban, 8 yıldır Suriye'yi kaosa sürükleyen ABD'yle iş yapan PKK/YPG/SDG hakkında da konuştu. PKK/YPG/SDG'ye "büyük memnuniyetle" yardım edileceğini söyleyen Shaaban, "Kürtler, toplumumuzun ayrılmaz bir parçası. Bildiğiniz üzere ülkemizde çok etnik grup ve dini mezhep var. Hükümetimiz her zaman Kürtlere sınırlarımızı birlikte savunmak için iş birliği teklifinde bulunmuştur. Bu savaş süresince de bazı Kürt gruplara Suriye Ordusu'yla birlikte savaşmaları için silah ve teçhizat sağladık" diyerek Suriye ve PKK/YPG/SDG'nin iş birliğini doğruladı.

Barış Pınarı Harekâtı hakkında da tahrik edici sözler söyleyen Shaaban, "10 bin yıl önce, işgalcileri topraklarımıza gömdük. Biz Suriyeliler, ülkemizin gerçek sahipleri olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)