Suriye ile görüşme için tarih netleşti: Çavuşoğlu açıkladı

Suriye ile görüşme yapılacağını belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Bütün konular tek bir görüşmede ele alınamayacak. Toplantı ocak ayının ikinci döneminde bakanlık düzeyinde yapılacak” dedi.

GÜNDEM 03.01.2023, 14:58
Suriye ile görüşme için tarih netleşti: Çavuşoğlu açıkladı

Brezilya temaslarının ardından Türkiye’ye dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile görüşme için tarih verdi.

“Biz muhalefetin garantörüyüz”

Görüşmelerin düzenlenmeye başladığını aktaran Çavuşoğlu, ''Suriye muhalefeti ile hem Dışişleri Bakanlığı'nda hem de MİT Başkanlığı'nda görüşmeler sağladık. Bugün içerisinde de ben kendileri ile bir görüşme sağlayacağım. Suriye muhalefeti göz önüne alınarak bir görüşme ya da normalleşme olmayacaktır. Biz muhalefetin garantörüyüz” dedi.

“Önce biz görüşelim, sonra bakarız”

Suriye ile görüşme hakkında konuşan Çavuşoğlu, “Rusya'nın görüşme ile ilgili bir teklifi oldu ancak o zamanlarda biz uygun olmuyoruz. Yeni tarih teklifleri üstünde çalışma sağlıyoruz. Dışişleri bakanları görüşmelerine kadar gerçekleştirilmesi gerekli olan bazı hazırlıklar bulunuyor. Savunma Bakanları ve istihbarat örgütleri seviyesinde görüşülen hususların somut adıma çevrilmesi adına uygulanan ortak çalışmalarımız var. Bunlar bir defa ya da bir günlük şekilde görüşmeler olmayacaktır. Bir üçlü görüşmede Suriye ile ilgili bütün kararlar alınmayacaktır, alınması beklenmemelidir. Liderler görüşmesi adına bir tahmin vermek doğru olmayacaktır. Mevcut durumda liderler seviyesinde üçlü toplantı gündemde değil. Önce biz görüşelim, daha sonra bakalım” dedi.

Yorumlar (0)