Suriye'den paramotorla Amanoslar'a gelen PKK'lı teröristin cezası belli oldu

Paramotorla Suriye’den Amanoslar'a gelen PKK'lı teröriste 9 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 03.02.2022, 15:06 04.02.2022, 14:00
Suriye'den paramotorla Amanoslar'a gelen PKK'lı teröristin cezası belli oldu

Hatay'da Amanos Dağları'nda polis ekiplerince yakalanan BDP eski Genel Başkanı ve 24. Dönem HDP Muş Milletvekili firari Demir Çelik'in oğlu olduğu belirlenen PKK'lı Yoldaş Selim Çelik hakkında, 9 yıl 7 ay hapis cezası kararı verildi.

Paramotorla Amanoslar’a geldi

Suriye'nin Münbiç kentinden paramotorla Amanoslar kırsalına geldiği tespit edilen ve uzun namlulu 2 silah, tabanca ile birlikte çok sayıda mühimmatla yakalanan, "gri" kategoride aranan "Savaş" kod adlı Çelik, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Duruşma salonunda sanık avukatı da hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını bildiren Cumhuriyet savcısı, sanık Çelik'in "terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası" ve "kanuna aykırı gösteri ve toplantılara katılma" suçları dolayısıyla cezalandırılmasını istedi.

Son sözlerini söyleyen sanık Çelik, "Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." sözlerini kullandı.

9 yıl 7 ay hapis cezası

Söz konusu davayı karara bağlayan mahkeme, "örgüt propagandası yapmak", "kanuna aykırı gösteri ve toplantılara katılma" ile “bıçaklar ve ateşli silahlar ile diğer aletler ile ilgili kanuna muhalefet" suçları dolayısıyla sanığa, 9 yıl 7 ay hapis cezası verilmesine ve “terör örgütüne üye olmak" suçu ve etkin pişmanlık hükümleri sebebiyle 1 sene denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına hüküm vererek tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Yorumlar (0)