Suriye'den acı haber: 2 şehit

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde PKK/YPG terör örgütü tarafından düzenlenen çok namlulu roketatarlı saldırı neticesinde Piyade Sözleşmeli Er Mert Otal ve Tank Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu şehit düştü.

GÜNDEM 27.07.2022, 01:40 27.07.2022, 09:08
Suriye'den acı haber: 2 şehit

Kuzey Suriye'deki Azez Cibrin Üs Bölgesi'ne 26 Temmuz'da PKK/YPG terör örgütü tarafından saldırıda bulunuldu. Çok namlulu roketatarlı saldırı neticesinde 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Mert Otal  ve Tank Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu'nun şehit olduğu tespit edildi. 

Şehitlerin naaşı zırhlı askeri ambulansla eşliğinde Kilis Devlet Hastanesi morguna nakledildi. Tank Sözleşmeli Er Mert Otal ve Tank Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun otopsi işlemleri tamamlandı. Bu sabah Gaziantep Havaalanı’nda gerçekleştirilecek olan törenin ardından Sözleşmeli Er Mert Otal’ın naaşı Kırıkkale’ye, Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun naaşı da Çankırı’ya gönderilecek.

Şehadet haberi aileye ulaştı

Öte yandan, Otal'ın şehadet haberi, Kırıkkale Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara ve askeri yetkililer tarafından aileye verildi. 

Şehit Otal'ın, Kaletepe Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu caddeye Türk bayrakları asıldı.

Bekar olduğu öğrenildi

Bekar olduğu öğrenilen şehit Mert Otal'ın Mustafa Otal (22) isminde bir erkek kardeşinin de olduğu, baba ve annesinin ise 2010 senesinde boşandığı belirtildi. 

Annesi Arzu Otal'ın kent merkezindeki Kaletepe Mahallesi'nde ikamet ettiği, babasının ise Keskin ilçesinde yaşadığı öğrenildi.





Yorumlar (0)