Suriye'de güvenli bölge kurulacak

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasından yapılan görüşmeler sona erdi.

GÜNDEM 07.08.2019, 17:02 07.08.2019, 17:27
Suriye'de güvenli bölge kurulacak

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda anlaşma sağlandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge için ABD askeri yetkilileri ile 5-7 Ağustos'ta yapılan görüşmelerin sona erdiği bildirildi. 

Güvenli bölge barış koridoru olacak

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu kapsamda güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması hususunda anlaşma sağlandı.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ve ABD askeri yetkilileri, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konularında da anlaşma sağladı. 

Yorumlar (0)