Şüpheli ölümde yeni gelişme

Nadira Kadirova'nın cansız bedeninin morgda çekilmiş fotoğraflarında, genç kadının koltuk altında bir delik daha görüldü.

GÜNDEM 08.11.2019, 12:06 08.11.2019, 14:00
Şüpheli ölümde yeni gelişme

Nadira Kadirova, AK Parti milletvekili Şirin Ünal'ın evinde hayatını kaybetmişti. Bir süre önce de genç kadının cesedinde ikinci bir kurşun deliği olduğu yönünde iddialar ileri sürülmüştü. DW Türkçe'de yer alan haberde, cesedin morgda çekilen fotoğraflarına ulaşıldığı açıklandı.

Kayıtlara intihar olarak geçmişti

Özbekistanlı, 23 yaşındaki Nadira Kadirova, yaklaşık bir senedir çalıştığı Şirin Ünal'ın evinde 23 Eylül akşamı şüpheli şekilde yaşamını yitirmişti. İlk incelemede kalbinin üzerinde bir kurşun deliği tespit edilen Kadirova'nın ölümü intihar olarak kayıtlara geçirilmişti. Genç kadın, Ünal'ın Beretta marka silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti. Memleketinde toprağa verilen Kadirova'nın kalbinin üzerinde ikinci bir kurşun deliği bulunduğu yönünde iddialar ileri sürülmüştü.

Cinayet iddialarında ısrar

4 Kasımda Özbekistan polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kadirova'nın naaşını yıkayan kadınlar, genç kadının bedeninde ikinci bir kurşun deliği olduğunu ifade ediyorlar. Aynı günlerde Nadira Kadirova'nın ağabeyi Ali Kadirova da, akrabalarının ikinci bir delikten bahsettiğini teyit etti. Bu söylenenler Kadirova'nın cinayete kurban gittiği iddialarını güçlendiriyor.

Kıyafet incelemesinde belirsizlik var

Soruşturma dosyasında yer alan kıyafet inceleme raporunda muğlak ifadelerin olması dikkat çekti. Raporda, kıyafetin sol göğüs hizasından giren kurşunun yeri ayrıntılarıyla anlatılmış ve o bölümde silah artıklarına rastlandığı ifade edilmişti. Haberde görüşü alınan adlî tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı, rastlanan silah artığının, yakın mesafeden yapılan bir atışa işaret ettiğini söyledi. Fakat raporda ikinci bir delikten de bahsedilmişti. Belirlenen ikinci delikte silah artığına rastlanmadığı belirtilmişti. Buradaki muğlak durum ise ikinci deliğin yerinin tam olarak gösterilmemesi. Adlî tıp uzmanı Fincancı'ya göre bulunan ikinci delik çıkış deliği de olabilir, bağımsız bir kurşun deliği de olabilir. Silah artığına rastlanmaması da atışın uzak mesafeden yapıldığına işaret edebilir.

Fotoğrafta görülüyor

Nadira Kadirova'nın morgda çekilen fotoğraflarında kalp hizasında bir kurşun girişi olduğu net bir şekilde görünüyordu. O mermi çekirdeğinin, sol kürek kemiğinin hemen altında bir çıkış deliği olduğu belirtilmişti. Olay yeri inceleme raporuna göre çıkan kurşun genç kadının odasındaki duvara saplanıyordu. 

Morgda çekilen fotoğraflar incelendiğinde Kadirova'nın sol koltuk altında, kaburgasının dirsek hizasında kurşun deliğine benzer bir delik olduğu görülmüştü. Bu yeni delikten soruşturma dosyasında hiç söz edilmemişti. Bu deliğin ikinci bir mermi ile açılıp açılmadığı konusunda DW Türkçe, yeniden Şebnem Korur Fincancı'nın görüşüne başvurdu.

Fincancı, fotoğrafların net bir sonuca varmak adına yetersiz olduğunu ifade ederken dirsek bölümünde bulunan kanların orda bir kurşun yarası olma ihtimalini kuvvetlendirdiğini aktardı. Öte yandan Fincancı, o deliğin ilk yardım uzmanları tarafından müdahale amacıyla da açılmış olabileceğinin altını çiziyor.

İlk yardım ekipleri tarafından yapılmış olabilir

Deliğin ilk yardım ekipleri tarafından açılıp açılmadığı konusunda bilgiye ulaşmak adına DW muhabiri genç kadına yapılan ilk yardım muayene raporunu inceledi. Raporda, "21.15 sularında 112 tarafından CPR uygulanarak getirildiği, kalp damar cerrahisi ekibinin girişimi, göğüs tüpü uygulamasına rağmen döndürülemediği..." ifadeleri yer alıyor.

Koltuk altından açılan delikten, drenajın göğüs boşluğuna gönderilmesiyle yapılan ilk yardım müdahalesinin ikinci deliğin sebebi olup olmadığı noktasında Fincancı, "Yüksek ihtimal" yorumunu yaptı.

DW Türkçe'ye konuyla ilgili açıklama yapan Kadirova ailesinin avukatı Birol Öztürk, ölüm nedeninin kapsamlı Adlî Tıp Raporu sonucunda netleşeceğinin altını çizdi ve olayın sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. Öztürk'e göre Kadirova'nın ölüm sebebinin intihar olduğunu kesinleştirmek için henüz yeterli bulgu yok.

Yorumlar (0)