Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayıncısı bugün belli oluyor

Uzun süredir devam eden Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın haklarına ilişkin karar bugün gerçekleştirilecek Yayın İhale Komisyonu toplantısından sonra açıklanacak.

GÜNDEM 28.02.2022, 12:29 28.02.2022, 17:29
Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayıncısı bugün belli oluyor

Türkiye Süper Ligi ve TFF 1. Lig maçlarının 2022 – 2023 sezonunda ve devam eden yıllarda yayın haklarının işletilmesine yönelik devam eden karar bugün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen toplantılar neticesinde ihaleye giren kurumların verdiği teklifler beğenilmemişti. Türkiye Futbol Federasyonu ihaleye giren kurumlardan fiyatlarına güncelleme yapmasını isterken bu kurumlardan 12 tanesi yeni fiyat teklifleri ile gelmişti. Yayın haklarının devri ve işletmesine yönelik yapılacak komisyon bugün saat 15.00’te gerçekleştirilecek. Kritik toplantının sona ermesinin ardından yayın ihalesine ilişkin karar açıklanacak.

Süper Lig TV de gündemde

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir fiyatların tatmin edici olmadığını dile getirerek gerekli görülmesi halinde Süper Lig TV’nin kurulabileceğini ve maçların buradan yayınlanabileceğini ifade etmişti. Özdemir yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:

“Eğer ihale sonucunda beklentilerimizi karşılayacak bir şey bulamaz isek o zaman Süper Lig TV’yi kuracağız. Bu sistem ile birlikte dekoder satışları gerçekleştirilecek. Her kulübün satış miktar ile orantılı olarak geliş paylaşımının esas alındığı bir sistem düşünüyoruz”

Yorumlar (0)