Sülün Osmanlar bitmiyor! Şimdi de Büyükçekmece Gölü’nü sattılar

Koronavirüs salgınını dolandırıcılık için fırsat bilen şahıslar imarlı arazi diyerek kandırdıkları insanlara göl havzasını sattılar.

GÜNDEM 06.05.2021, 15:36 06.05.2021, 17:38
Sülün Osmanlar bitmiyor! Şimdi de Büyükçekmece Gölü’nü sattılar

Bölgenin imara açık olmadığını belirterek vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Göl havzasında size arsayı bedava bile verseler almayın. Çünkü büyük sıkıntılar yaşayacaksınız. Biz orada değil ev tavuk kümesi de görsek yıkıyoruz” dedi.

İmarlı alan diyerek göl havzasını satıyorlar

Vatandaşları kandırıp paralarını almak için yalanlarına bu kez de Büyükçekmece göl havzasını ekleyen dolandırıcılar göl havzasına imarlı diyerek kandırdıkları insanlara sattılar. Parayı verip arsayı alan vatandaşlar Belediyeye başvurduklarında ise aldıkları cevap karşısında şoka uğradı.  

Bu tür dolandırıcılıkların arttığını ve birçok kişinin mağduriyet yaşadığını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu bölgeden arazi almak istediğinizde yapacağınız ilk iş belediyeye gelip bilgi almak olsun” diyerek uyarılarda bulundu.

“Her hafta 10 tane kaçak yapı yıkıyoruz”

Belediyeye sormadan satış işlemleri yapıldığını ve göl çevresinde imarlı denilerekten sürekli yapı inşa edildiğinden her hafta en az 10 kaçak yapıyı yıkmak zorunda kaldıklarını anlatan Başkan Akgün, “2019’da yapılan seçimlerden önce 57 adet, daha sonra 110 adet olmak üzere toplamda 167 adet kaçak yapı yıktık ve hala yıkımlara devam ediyoruz. Büyükçekmece Gölü havzasında biza danışılmadan sürekli arsa satışı yapılıyor. Haliyle bizde sürekli yapılan kaçak yapıları yıkmakla meşgul oluyoruz. Tapu idarelerinin bölgedeki tarlalardan hisse satması sürdükçe bu sorunlar bitmeyecek. Ama bilsinler ki bizde bu bölgede tek çivi dahi çaktırmayacağız” diye konuştu.

“Bu göl İstanbullunun davasıdır”

Bu bölgenin sadece birkaç kişi değil tüm şehri ilgilendirdiğini kaydeden Akgün, “Bölgeyi daha iyi denetleyebilmek amacıyla Eskice mevkiine fayda sağlayacak güzel bir zabıta gözetim alanı kurduk. Bu alanda 24 saat boyunca nöbet tutuyoruz. Ayrıca drone ile de denetleme yapıyoruz. Şimdi ise havadan helikopterle denetlemelere geçeceğiz. Büyükçekmece Gölü yalnızca benim ya da belediyenin değil tüm şehrin ve tüm İstanbulluların davasıdır” dedi.

“Göl havzasının korunması için Bakanlıktan destek istiyoruz”

Göl havzasının daha iyi korunabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan destek beklediklerini ifade eden Akgün, “Bakanımızdan göl havzalarımızın korunması adına bize destek sağlamalarını rica ediyorum. Tapu idarelerine verilecek talimatlarla su toplama havzalarında k hisseli satışlar engellenir. Ayrıca tapu dairelerine arazinin imara açık olup olmadığı konusunda belediyeden yazı alınmasını şart koşarsa o zaman hiçbir problem kalmaz” diye konuştu.

Yorumlar (0)