Sultanahmet ve Suruç bombacısı yakalandı!

Sultanahmet ve Suruç kanlı saldırılarında bombacılara, kullandıkları bombaları temin eden DEAŞ'lı terörist, MİT ve Emniyet'in operasyonu ile Şanlıurfa'da kıskıvrak yakalandı.

GÜNDEM 12.01.2021, 15:51 13.01.2021, 13:27
Sultanahmet ve Suruç bombacısı yakalandı!

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit edilmesi ve engellenmesi için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile MİT Bölge Daire Başkanlığının koordineli bir çalışma yürüttüğünü, çalışma sonucu edinilen bilgiler üzerine operasyon düzenlendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, operasyonda DEAŞ mensubu terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın ele getirildiğini bildirdi.

Azzo Halaf Süleyman El Aggal'ın, Mahir El Aggal (kod adı Abu Bera) ile birlikte faaliyet gösterdiğini kaydeden İçişleri Bakanlığı, Mahir El Aggal'ın ise DEAŞ terör örgütünün Sultanahmet ve Suruç'taki terör saldırıları başta olmak üzere çok sayıda canlı bomba eylemini planlayarak hayata geçirten terörist olduğu bilgisini verdi.

Yakalanan Süleyman El Aggal kimdir?

Terörist Süleyman El Aggal, Sultanahmet ve Suruç saldırılarında kullanılan bombaları temin eden terörist. Birlikte çalıştığı kişi ise, bu saldırıların planlayıcı olan kardeşi Mahir El Aggal (kod adı Abu Bera) isimli terörist.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak 2016 tarihinde canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 10 Alman vatandaşı yaşamını yitirmiş, 14'ü yabancı uyruklu olmak üzere 16 kişi de yaralanmıştı.

Bir diğer canlı bombalı saldırı da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde düzenlenmiş, saldırı sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş, 86 kişi yaralanmıştı.

Her iki hain saldırıda kullanılan malzemeler ve patlayıcıların, bugün yakalanan DEAŞ terör örgütü üyesi terörist Süleyman El Aggal tarafından temin edildiği belirlenmişti.

Terörist Süleyman El Aggal'ın terör eylemlerinde kullanılan bombaların Türkiye'ye getirilmesi dışında, terör eylemi gerçekleştirmek için Türkiye'ye giren teröristlere lojistik destek sağladığı da saptandı.

Süleyman El Aggal isimli terörist, dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

DEAŞ'taki görevlerini ve faaliyetlerini anlattı

Terörist Süleyman El Aggal Emniyet'te verdiği ifadesinde, DEAŞ'ın bombalı saldırılarda kullanılan araçlarını tamir ettiğini, araçların çevresini demirle kaplayarak patlayıcı yükleme işlemlerini yaptığını itiraf etti.

Terörist Süleyman El Aggal şunları anlattı:

"Biz 9 kardeşiz. 2 kardeşim DEAŞ saflarında, Rakka kentindeki bombardımanda öldü. Ben de DEAŞ'a 2014'te katıldım. Silah eğitimi ve ideolojik eğitim aldım. DEAŞ'tan ayrılmayacağımıza, emirleri sorgulamadan yapacağımıza, Ebubekir El Bağdadi'nin ise halife olduğu ve tüm Müslümanların emiri olduğu üzerine yemin ettik."

Sultanahmet itirafı

Terörist Süleyman El Aggal, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen bombalı terör saldırısı ile ilgili de şu itirafta bulundu:

"Mahir El Aggal'ın talimatı ile patlayıcı hazırladık. Bu patlayıcıları eylem için Türkiye'ye gönderdik. Bombaları Türkiye'ye soktuktan 2 saat sonra da Sultanahmet'te bu bombalarla eylem düzenledik."

Yorumlar (0)