Süleyman Soylu: Türk polisi, doğru olanı yapmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili, "Boğaziçi Üniversitesi'nden olmayan ve terörle ilişkili illegal gruplara müsaade etmeyen Türk Polisi, doğru olanı yapmıştır." dedi.

GÜNDEM 06.01.2021, 18:45 07.01.2021, 16:27
Süleyman Soylu: Türk polisi, doğru olanı yapmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakan Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara ilişkin, Türk polisinin terörle alakalı gruplara müsaade etmeyerek doğru yaptığını belirtti.

"Türk polisi doğru olanı yapmıştır"

Toplum güvenliğinden taviz verilmeyeceğini belirten Süleyman Soylu, 12 Eylül darbe dönemine atıfta bulunanlara da seslendi.

Bakan Soylu, 12 Eylül darbe dönemini anımsatanların hukuk, insan hakları, demokrasi hususunda geçmişlerinin kirli olduğunu sözlerine ekledi. 

"Kamu güvenliği önceliğimiz"

Soylu, son olarak, "Devlet olarak, değerli milletimizin desteği ve kanunun bize verdiği yetki ile kamu güveni ve düzenini bozmak için çaba sarf edenlere müsaade etmeyeceğiz."

Boğaziçi Üniversitesi'ne de değindi

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Boğaziçi Üniversitesi'nden olmayan ve terörle ilişkili illegal gruplara müsaade etmeyen Türk Polisi, doğru olanı yapmıştır.

Şiddet uygulayarak Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısını kırdılar. Türk polisi, kırılmış vaziyetteki kapıyı güvenlik için plastik malzemeler ile tutturmaya çalıştı. İkinci defa tekrar vandallıkla kapıları kırdılar. Polisimizin ve özel güvenlik güçlerinin kelepçesi ile kapılar yeniden tutturuldu."

"Ne yapılması gerekiyordu?"

"Bunu eleştiren kişilere soruyorum: Ne yapılması gerekiyordu?

Terörle ilişkili illegal grupların okula girmesine müsaade mi edilseydi?

Polisimize 'katil' diyenleri görmezden gelip, 'Buyurun, geçin.' mi denseydi?

İllegal grupların marşını okuyanlara üniversite teslim mi edilseydi?

Ya da "Durun lütfen. Çilingir yada kapı tamircisi çağıralım.” mı denseydi?

Türk polisi, yasaların gereğini uygulamıştır. 12 Eylül darbe dönemine atıfta bulunanlara söylüyorum: Hukuk, insan hakları ve demokrasi hususundaki geçmişiniz kapkaradır.

İşi-gücü bırakırız, ipliğinizi pazara çıkarırız. Sadece milletimize karşı sorumluluklarımız ve gerçekleştirecek işlerimiz var. Devlet olarak, değerli milletimizin desteği ve kanunun bize verdiği yetki ile kamu güveni ve düzenini bozmak için çaba sarf edenlere müsaade etmeyeceğiz."



 

Yorumlar (0)