Süleyman Soylu, Sedat Peker’in evinin aranma görüntülerini basınla paylaştı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam bir televizyon programına konuk oldu. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Soylu, Sedat Peker’in videolarına da değindi. 

GÜNDEM 20.05.2021, 13:48 21.05.2021, 10:09
Süleyman Soylu, Sedat Peker’in evinin aranma görüntülerini basınla paylaştı 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Soylu, özellikle Sedat Peker’in olay yaratan videoları üzerinde durdu.

Thodex yorumu

Türkiye kurulumlu kripto para borsası Thodex’in sahibinin binlerce kişinin yatırım parasıyla yurt dışına kaçması hakkında konuşan Soylu: “Faruk Fatih Özer’in hala Arnavutluk’ta olduğunu biliyoruz. Başka bir ülkeye geçtiği hakkında bize gelen bir bilgi yok. Adresini biliyoruz, en kısa zamanda alacağız.”

Suç örgütleri ve Sedat Peker

Soylu: “15 Temmuz 2016’dan günümüze kadar suç örgütlerine karşı 41 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda da 30 çete çökertildi. Yalnızca 2020 senesinde 2 bin kişi örgüt yöneticiliği ve örgüte üye olmaktan tutuklandı. Bu örgütlere nefes aldırmamakta kararlıyız. AK Parti göreve geldiğinden beri amacımız, ülkemizdeki mafya sistemini bitirmek.”

Organize suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker’in birileri tarafından kullanılıp kullanılmadığına ilişkin soru hakkında konuşan Soylu: “Kendisini kimin kullandığı belli, uluslararası bir operasyon dönüyor.”

“Türkiye Cumhuriyeti, suçlunun ve suçsuzun, haklının ve haksızın, devlete ihanet edenin ve etmeyenin bilincindedir. Operasyonlarımız devam ediyor. Süleyman Soylu gider Ahmet gelir ama kimse merak etmesin ki bu koltukta oturanlar yanlış yapmaz.”

Sedat Peker’in Arap Emirlikleri’ne hangi yollarla kaçtığı sorulduğunda Soylu: “Dava dilekçelerinde bunun nasıl olduğunu belirttim. Birtakım muammalar var. Savcı ile bu konuda konuşacağız.” Emirlikler’den iadesinin ne zaman yapılacağı hakkında sorulan soruya ise “Merak etmeyin.” diyerek yanıt verdi.

Sedat Peker operasyonları

Sedat Peker’e karşı operasyonlar hakkında sorulan soruya Soylu, şu yanıtları verdi: “Operasyon emrini veren benim. En son bir buçuk sene önce yapılan operasyonu tekrar başlatan benim. Bursa’daki operasyonun yöneticisi de benim. Bunlar, Bursa’daki Köfteci Yusuf’u almaya çalışıyorlar hatta görüntüleri de var. Mağdurlar bana ve bazı milletvekillerine geldiler. Ben de operasyonu başlattım. Yaklaşık 3 ay boyunca teknik takip yapıldı. Olay, savcılığa intikal etti ardından normal operasyona dönüştü. Elimizde bunların da tüm kayıtları mevcut. İstanbul ve İzmir’deki adreslerine de operasyonlarda düzenlendi. İstanbul operasyonunu sonradan kontrol eden benim ama başlangıcını bilmiyorum.”

“Bundan yaklaşık 5 ay önce İstanbul Emniyet Müdürü, ‘Savcıdan talep var, dosya hazır, şimdi ne olacak?’ şeklinde bir soru yöneltti. Peki bu dosya ne kadar süredir orada? Bir buçuk senedir. Hemen başlatın, dedim, başladı. Şunu belirtmek isterim ki babamın oğlu olsa dahi örgüt yapılanması içinde olan herkese karşıyız.”

Sedat Peker’e polis koruması verildi mi?

Sedat Peker’in videolarında bahsettiği polis koruması hakkında konuşan Soylu: “Benden öncesinde kendisine polis koruması verilmiş. Ben göreve geldikten sonra ise koruması alındı.”



Hadi ve Süleyman Özışık 

Hadi ve Süleyman Özışık hakkındaki suç duyurusu hakkında: “Süleyman Özışık’ı sonradan tanıdım fakat Hadi Bey’i Günaydın gazetesinde fotoğrafçı olduğu günlerden beri tanırım. Babam İstanbul’da siyasetle uğraşırken babama hürmet ederdi. ‘Babasını 30 senedir tanı’ demişler ama kabul etmiyorum. Kimse babamın eteğinin altına saklanamaz.”

Sedat Peker’in evinin arandığı görüntüleri paylaştı

“Kızıma şöyle yaptılar, böyle yaptılar. Videoyu göster bakalım kızına ne yapmışlar. Türk polisi, nerede ne yapacağını iyi bilir. Sedat Peker, karısının iç çamaşırına sığınan aciz ve edepsiz biridir.” dedi ve Sedat Peker’in evinin arandığı görüntüleri basın ile paylaştı.

Erdoğan ile bu konuyu görüştü mü?

Soylu, Cumhurbaşkanı ile bu konunun konuşulup konuşulmadığı hakkındaki sorusu karşısında şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu konuyu görüşmedim. Kendisini böyle bir konu ile meşgul etmekten hicap duyarım.”

Cibali Karakolu polis müzesi olacak

Polis Müzesi’nin kuruluşu ile ilgili videoyu izleyen Süleyman Soylu, İstanbul Fatih’te bulunan Cibali Karakolu’nun da müzeye dönüştürüleceğini söyledi.

Salgın süreci ve alınan önlemler hakkında konuştu

Soylu, bu virüs ile atılan her adımın yeni olduğunu ve daha önce kimsenin böyle bir durum içine gireceğimizi tahmin etmediğini ifade etti. Aşı olmak konusunda herkesin teşvik edildiğini ve bu süreçten herkesin samimi ve istekli olmasını istediklerini belirten Soylu: “Hedefimiz, kısıtlamaları mümkün olduğunca ortadan kaldırmak. Toplu taşıma ise problem. Bu yüzden 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş atına toplu taşımayı yasakladık. Toplu taşımayı zorunlu olarak kullanan kişiler, işe gidip gelenler. Onlar zaten dolduruyor araçları, bu yüzden diğerlerinin kullanmalarını istemedik. Salgın sürecinde özellikle toplu taşımada sıkıntı yaşadık. En büyük problem ise büyük şehirlerde ortaya çıktı. Bu konuyu yönetemedik. Şehirler arası taşımacılıkta kuralları uyguladık ama belediyelerle anlaşıp şehir içi taşımacılıkta uygulayamadık. Yapılabilirdi ama yapamadık.”

Polislerin aşılanması

Süleyman Soylu, polislerin ilk doz aşılarını olduklarını ve aşılama takvimine göre kısa süre içinde de ikinci doz aşılarının da tamamlanacağını aktardı.

Bekçiler hakkında tartışmalara yanıt verdi

“Bekçiler, jandarma ve polis ile iş birliği içerisinde kalarak asayişi sağlıyor. 2017 senesinde günde ortalama 278 hırsızlık olayı yaşanmışken şu anda bu sayı 134’e düştü. Yakın zamanda İstanbul’a 720 bekçi daha verilecek. Şehir, bu şekilde rahatlayacak.”



Beşiktaş kutlamalarındaki taraftar-bekçi kavgası

Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamaları sırasında taraftarlar ile bekçiler arasında çıkan kavga ve bekçilerin havaya ateş açması hakkında konuşan Soylu: “Yaşanılanların tamamı sosyal medyadan görünmüyor. Taraftarlar yakıcı meşale kullanmış, bekçiler de uyarmışlar. Araya mesafe koyun demişler. Taraftarlar da bunu diyen bekçiyi orada dövmüş. Neden dövüyorlar? Bekçi, orada insan gibi uyarıyor. Diğer bekçiler de arkadaşını kurtarmak için havaya uyarı ateşi açmış. Ya ne yapacaklardı? Arkadaşlarının kafasının gözünün kırılmasını mı izleyeceklerdi? Mesela Aksaray’da, Yenikapı’da... Adamın biri uyuşturucudan yakalandı. Hala bekçiyle kavga ediyor. Bekçi de buna ters kelepçeyi takmış. Adam hala bunu nasıl yapıyorsun, diye soruyor. Her meseleyi abartmaya ve kötülemeye niyetliler. Onlara göre biz hep kötüyüz zaten.”

Yılda 750 kolluk kuvveti görevden alınıyor

“Türkiye İstatistik Kurumu düzenli olarak bekçiler konusunda memnuniyet anketi yapıyor. Anketlere göre halk, bekçilerin olmasından oldukça memnun. Bekçinin, polisin ve askerin içinde görevini kötüye kullananlar yok mu? Var. Yılda ortalama 750 kolluk kuvvetini sırf bu sebeple ihraç ediyoruz. Vatandaşa karşı haddi aşan muamelelere göz yummuyoruz.”

“15 Temmuz’da başarısız oldular, şimdi başarmak istiyorlar”

CHP vekili Dursun Çiçek’in HDP’ye bakanlık verilebileceği hakkında konuşması üzerine Soylu: “Bu konuyla ilgili fikrim yok ama söyleyeceklerim var. Mesele yalnızca bakanlık vermek değil. İşin içinde başka şeyler de var. İki bakanlık yaklaşık 7 ayda oturuyor. Biri başkan yardımcılığı yapacak ve direkt olarak Kandil ile bağlantılı olacak. Diğeri de Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine gelecek. ‘İlk etapta Adalet ve İçişleri Bakanlığı vermezler’ diyorlar. Size bunların kayıtlarını verdiğimde kimin ne zaman ve ne için konuştuğunu öğreneceksiniz zaten. Bunlar, bu denilenlerin temelini atmışlar. Şimdi çıkıp ‘yok öyle bir şey’ derlerse canlarını yakarım. Sonra bununla yetinmeyip ‘valilik ve kaymakamlık’ diyor. ‘Her bakanlık bünyesinde bir adamımız olmalı’ diyorlar. Bunu Kandil’dekiler söylüyor. Bu işleri sistematik yürütüyorlar, ne yapacaklarını belirlemişler. 15 Temmuz’da başarısız oldular, şimdi başarmak istiyorlar.”

Akşener’den Erdoğan’a “Netanyahu” benzetmesi hakkında konuştu

İYİ Parti Lideri Akşener’in Erdoğan hakkında “Netanyahu” benzetmesi yapması hakkında konuşan Soylu: “Ülkemiz, pek çok saldırıyla karşı karşıya kaldı ve hala da kalıyor. 15 Temmuz darbe girişimini kim yaptı? Biz mi? O gecenin failleri bugün nerede? Bugün Cumhurbaşkanımıza ‘antisemitist’ diye saldıran kişiler 15 Temmuz’un failini ülkesinde saklıyor. Onların ortağı da Arap Emirlikleri. 15 Temmuz darbe girişimi, hepsinin talimatıyla oldu. Bunu zaten biliyoruz. Ben, sırf bu sözleri sarf ettim diye Amerika’dan iki kez kısıtlama aldım fakat konuşmaya devam edeceğim. Bir şeyi de ekleyim, Amerika büyükelçisiyle görüşmeyeceğim. Ben o hayatı bir kez yaptım bir daha kendilerine randevu vermem. Ne zaman ki bu ülkeye saygı duyarlar işte o zaman görüşürüm.”

“Meral Akşener’in dediği yakışık aldı mı? Çocukları ve sivilleri katleden ve dinimize tasallut eden Netanyahu... Sayın Cumhurbaşkanımız ne yapmış? Kaç mağdur getirmiş de ülkemizde bakmış? Biz bugün milyonlarca mağdura ev sahipliği yapıyoruz. Siz bu ülke için ne yaptığınız ne ortaya koydunuz da Cumhurbaşkanımızı Netanyahu’ya benzetiyorsunuz? Amacınız gündem değiştirmek mi? Niye başa gelemiyorlar biliyor musunuz? Neden bana sormuyorsunuz CHP’nin oyu ne kadar, diye? Kılıçdaroğlu bizi uyuşturucu kaçakçılığıyla suçluyor da önce kendi partisine baksın bakalım oyu kaç. Hadi sorun bana partinizin oyunu. Ben söyleyeyim; yüzde 21. Son bir senedir yüzde 19,5 ve 21 arasında gidip geliyor.”



“Uyuşturucuyla mücadelede bir numarayız”

“Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırlarımızın ötesinde yürüttüğü operasyonlar ile Libya’dan Karabağ’a kadar hat kurdu. Peki içte ne yapılıyor? Bugün, ülkemiz sınırları içinde, Beytüşşebap’ta 4 kişi daha gitti. Henüz 5 sene öncesine kadar ülkemizde sürekli patlamalar oluyordu. Şimdi ise topyekûn mücadele alanlarımızı genişlettik. Onlar bunu çekemiyor çünkü bu onlar için tehlikeli Cumhurbaşkanımızın Netahyahu’ya benzetilmesinin ardında da bu psikoloji var. Menderes’e, Özal’a Türkeş’e ve Demirel’e söylediklerini de duyduk. Ülkemizin yakaladığı ivmeyi bitirmek istiyorlar.”

“Kılıçdaroğlu, ülkemizin uyuşturucu ve insan kaçakçılığı merkezi haline geldiğini söylemiş. Ülkemiz, tarihindeki en büyük uyuşturucu ile mücadele operasyonlarını gerçekleştiriyor. Hatta öyle ki Avrupa, raporlarında ülkemizi bu mücadele konusunda tebrik de ediyor. Ülkemiz, uyuşturucu konusunda hem transit hem de hedef ülke konumunda. Afganistan’dan geçen üç adet eroin rotası bulunuyor. Bunlardan biri kuzey rotası ki o, Avrupa’ya gidiyor. Diğeri de Balkan rotası ki biz de onun içindeyiz. Diğeri de Akdeniz rotası. Yalnızca Balkan rotasında bulunmamıza rağmen Avrupa’ya giden ve oradan gelen eroinlerin yüzde 75’e kadar olan kısmını yakalıyoruz.”

“Ülkemizde 2002 senesinde 6 buçuk ton esrar yakalandı. 2020 senesinde de 93 buçuk ton esrar yakaladık. Kılıçdaroğlu bana bazen adam gönderir sonrasında da gazetelere el altından bir şeyler söyleyerek başka işler yaptırır. Keşke adamını bu durumla ilgili de gönderseydi. Onlar, ne dediğimi anlarlar. Adamını gönderseydi biz de doğrusunu anlatırdık. Türkiye’de 2002 senesinde yakalanan eroin, 2 bin 657 kilo civarında. Geçen sene pandemi döneminde ise 13 buçuk ton eroin yakalandı. 2020’de yakalanan kokain miktarı ise bin 961 kilo. 2002^de de 8 kilo kokain yakalandı. Biz neredeyiz Avrupa nerede? Ekstaziden bonzaiye kadar pek çok sentetik uyuşturucu da yakaladık. Şu anda cezaevindeki 93 bin kişi, uyuşturucudan yatıyor. Haftada ortalama 4 bin 500 kişiyi bu konu ile ilgili gözaltına alıyoruz. Türkiye’de bunun rekorunu kırıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda dünyada bir numarayız.”

Yorumlar (0)