Süleyman Soylu: "PKK'nın Kandil raporlarını ele geçirdik"

Ankara Kızılcahamam’da Özel Harekat Başkanlığı Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısına katılan Süleyman Soylu, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 09.03.2021, 15:33 10.03.2021, 09:25
Süleyman Soylu: "PKK'nın Kandil raporlarını ele geçirdik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen Özel Harekat Başkanlığı Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Süleyman Soylu, PKK’ya katılan sayısı, FETÖ-PKK işbirliği, Özel Harekat Personeli sayısında yapılan artış, Diyarbakır anneleri, PKK’nın katlettiği siviller gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"FETÖ, PKK’nın üst aklı"

PKK’nın katil, uyuşturucu ticareti yapan, silahsız ve masum sivilleri kaçıran, işkence edip öldüren bir terör örgütü olduğunu belirten Soylu, PKK’nın reklam kampanyalarının uluslararası alanda batı ülkeleri tarafından yapıldığına dikkat çekti. FETÖ ve PKK işbirliğine de değinen Süleyman Soylu, FETÖ’nün PKK’nın üst aklı olduğu, yakalanan her teröristin ve itirafçının söylemleriyle teyit edildiğini aktardı. 15 Temmuz öncesi karşılıklı yapılan anlaşmalar, birbirlerine açıkça destek olmaları, uluslararası alanda işbirliği yapmaları, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den açılan sahayı PKK’nın doldurmaya çalışması gibi hususların, bu iki terör örgütü arasındaki ilişkinin en net göstergeleri olduğuna dikkat çekildi.

"PKK’nın eylem kabiliyeti artık sınırlı"

PKK’nın elebaşlarının örgüte moral vermek için yoğun çaba sarf ettiğini, bazı yayın organlarının bu çabalara hizmet ettiğini aktaran Bakan Soylu, bütün söylemlere rağmen bugün PKK’nın, ülke içerisinde eylem kabiliyetinin oldukça sınırlı olduğunu ifade etti. Ayrıca son 4 yılda PKK’nın ülke içindeki silahlı terörist sayısında yüzde 83 oranında azaldığını ve 300’ün altına düştüğünü belirtti. Yıllara göre PKK’ya katılanların sayısında da ciddi düşüşün göze çarptığı açıklamada; “Yılda 5 bin 558 katılım rakamına ulaşmış olan PKK’ya 2019’da 132 kişi katılmışken,  2020’de bu sayı 53 oldu, yurtiçinde bu sayı 2021 yılı için hâlen 2 kişiyken, 53 kişinin katıldığı 2020’de ikna ile teslim olan kişi sayısı 243 oldu.” sözlerine yer verildi.


“PKK’yı anlatmak isteyenler bize değil Diyarbakır annelerine anlatsın”

Bütün terör örgütlerine bakışlarının çok net olduğuna dikkat çeken Süleyman Soylu, orduyla beraber önemli bir mücadele sergilediklerini belirtti. Ayrıca sahada kazandığımızı masada harcamak isteyenlerin olduğunu, terör örgütlerini sosyal medyada marjinal gösterme çabasının farkında olduklarını ve bunlara fırsat vermemek gerektiğini açıkladı. Soylu, PKK’yı kendilerine anlatmak isteyenlere adres olarak Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileleri gösterdi.

“PKK’nın Kandil raporlarını ele geçirdik”

Toplumun bilmediği bir konuya da vurgu yapan Soylu, PKK’nin iç yazışma dilinin Türkçe olduğunu, Türk istihbarat birimlerinin PKK’nın birkaç saha sorumlusunun Kandil yönetimine yazdıkları raporları ele geçirdiklerini ifade etti. Bakan Soylu, bu hain terör örgütünün yıllarca sivil katliam yaptığını, kurulduğu günden bu yana 6 bin 21 masum sivili katlettiğini açıkladı.


 

Yorumlar (0)