Süleyman Soylu, Libyalı mevkidaşıyla görüşme gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Soylu, bugün Türkiye'ye gelen Libya İçişleri Bakanı Halid e. Mazin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.04.2021, 16:59 13.04.2021, 10:58
Süleyman Soylu, Libyalı mevkidaşıyla görüşme gerçekleştirdi

Türkiye’ye birtakım temaslarda bulunmak için gelen Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin heyetinde bulunan İçişleri Bakanı Mazin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. 

Bakanlık Şeref Defteri’ni de imzaladı

Süleyman Soylu, Libya İçişleri Bakanı Mazin’i, Bakanlığın girişinde karşılarken Mazin, görüşmenin ardından Bakanlık Şeref Defteri’ni de imzaladı.

Libyalı mevkidaşını Türkiye’de gördüklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, mevkidaşına yeni görevi için başarı dileklerinde bulundu.

Ramazan vesilesiyle de Mazin’e tebriklerini ileten Süleyman Soylu, Türkiye’nin Libya ile tarihi, dini, coğrafi ve kültürel alanlarda birçok ilişkilerinin olduğuna dikkat çekti. Libya ile köklü bir tarihi geçmişe sahip olduklarına vurgu yapan Soylu, bu mirasın gerekliliklerini yerine getirmek çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. 

Libya yeni kurulan hükümete tebriklerini ileten Soylu, Libya hükümet heyetini Türkiye’de görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Soylu ayrıca, iki ülke arasındaki görüşmelerin de ileriye dönük ve yapıcı, adımları oldukça güçlü bir görüşme olacağına yönelik inançlarını aktardı.

Libya İçişleri Bakanı da teşekkürlerini iletti

Türkiye ziyaretine ilişkin Libya İçişleri Bakanı Mazin, iki ülkenin dostluğunun uzun bir geçmişe dayandığını ifade ederek görüşmeden dolayı Soylu’ya ve Türk yetkililere teşekkürlerini iletti.

İki bakan arasındaki görüşmede Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitoz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de yer aldı.

Görüşme, basın mensupları tarafından görüntü alınmasının ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorumlar (0)