Şule Çet davasında yeni rapor

Şule Çet'in ölümüyle ilgili davada sanık Berk Akand'ın telefonuyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

GÜNDEM 07.11.2019, 15:07
Şule Çet davasında yeni rapor

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şule Çet davasında, dosyaya son olarak tutuklu sanık Berk Akand'ın telefonuyla ilgili bilirkişi raporu eklendi.

Tutuklu sanığım Emniyet'e teslim ettiği telefonun inceleme raporunda, telefonda 7 bin 93 adet fotoğraf ve 387 adet video dosyası olduğu, fakat olayın gerçekleştiği plazayla ilgili hiçbir görüntünün yer almadığı bildirildi.

Farklı telefon vermiş olabilir

Raporun sonuç bölümünde, "Mobil cihazların inceleme işlemlerinde 28 Mayıs 2018-30 Mayıs 2018 tarihleri arasında kovuşturma konusu ile ilgili SMS, arama/aranma kayıtları, WhatsApp sohbet ve aranma içeriklerinin bulunmaması, bu tarih aralığının mobil cihazlardan silindiği ya da belirtilen tarih aralığında farklı bir mobil cihazın kullanımından kaynaklanabileceği değerlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Çet ailesinin avukatı Onur Tatar, sanık Berk Akand'ın mahkemeye farklı bir telefon verdiği vurguladı.

"Ölüm Bildirim Listesi"

Haberde belirtilene göre, Akand'ın telefonuna 29 Mayıs 2018 günü akşamında bir arkadaşı tarafından Ölüm Bildirim Listesi gönderildiği de ortaya çıktı.

Avukat Onur Tatar bu ayrıntıyla ilgili olarak, "Bu liste, Ankara ilinde o tarihte kimlerin neden öldüğüne ilişkin bilgilerin olduğu bir liste. Savcılar ve Adlî Tıp görevlileri dahi ölenlerin tümüne ulaşamıyor. Bu durum, sanığın, Şule Çet'in ölümünün Emniyet'e nasıl yansıdığını öğrenmeye çalıştığını göstermektedir." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Üniversite öğrencisi genç kız Şule Çet, Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. Şüpheli Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından yargılaması sürüyor.

Yorumlar (0)