Suikast emri "Sarı Yelekli"den geldi!

İstanbul'da geçen ay üst düzey devlet görevlilerine saldırı hazırlığındayken yakalanan PKK hücresine suikast emrini, Fransa’da yaşayan ve "Sarı Yelekliler" eylemlerinde aktif rol oynayan bir teröristin verdiği tespit edildi. 

GÜNDEM 02.11.2019, 09:43 02.11.2019, 10:46
Suikast emri "Sarı Yelekli"den geldi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, terör örgtü PKK'nın İstanbul’da üst düzey devlet görevlilerine suikast planladığını öğrenince geniş çaplı bir araştırma başlattı. Tespit edilen kişilere ait HTS kayıtları incelemeye alındı.

Polis, şüphelilerin yakalanmamak için toplu taşıma araçlarını kullandığını tespit etti. Şüphelilerin kullandıkları Akbil’leri ortaya çıkararak hemen takibe alan polis, böylece nerelere gittiklerini belirledi.

22 şüpheli yakalandı

Eylemi yapacağı ileri sürülen iki kişiye silah götüren diğer şüphelinin görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 22 şüpheli yakalandı. Tetikçilerin kullanacağı iki silah da mermileri ile birlikte ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 10’u Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanırken, 12 şüpheli de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Hedefinde emekli orgeneraller vardı

Tetikçilerin yakalanmasının ardından soruşturmayı derinleştiren savcılık, suikast talimatının kim tarafından verildiğini araştırınca emrin yurtdışından geldiğini tespit etti. PKK hücresinin hedefinde çok sayıda emekli orgeneralin olduğu bildirildi. 

Suikast emrini veren kadın teröristin Fransa’da yaşadığı ortaya çıkarılınca bu ülkenin adli makamlarıyla irtibata geçildi. Adı gizli tutulan teröristin Fransa’daki “Sarı Yelekliler” eylemlerinde aktif rol oynadığı tespit edildi. Bunun üzerine Şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


 

Yorumlar (0)