STK'lardan harekâta destek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, STK'lar adına Barış Pınarı Harekâtı'na desteğini gösteren bir açıklamada bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizin bu haklı duruşunun arkasındayız. Kimse bizi birbirimize düşman edemez. Terör örgütlerinin hezimete uğrayacağına inancımız tamdır." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 11.10.2019, 17:01
STK'lardan harekâta destek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Barolar Birliği, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Emekliler Derneği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Barış Pınarı Harekâtı'na destek için ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Hisarcıklıoğlu, söz konusu toplantıda iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

"Devletimizin aldığı kararın arkasındayız" 

Barış Pınarı Harekâtı'nın amacını "sınırların güvenliğini sağlamak, ülke ve diğer bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu yok etmek" olarak açıklayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz."

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığına dikkat çekerek, "Harekât, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi (BMGK) terörle mücadele kararlarıyla BM Sözleşmesi'nde bulunan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatıldı." dedi.

Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, harekâtın meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi. 

"Sivillerin korunmasına azami dikkat gösteriliyor"

Hisarcıklıoğlu, masum insanları katleden ve Türkiye'nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmanın beklenemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlayıp devam eden tüm bu operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterilmektedir. Türkiye'nin terörle mücadeleye dönük çabaları, etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere, insanlığa karşı işlenen suç niteliğindeki PKK/PYD/YPG ve DEAŞ eylemleri nedeniyle yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşlerinin önünü açacak, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasına da katkıda bulunacaktır. Bu nedenle Türkiye'nin başlattığı her harekat, Suriyeli göçmenler, mazlum ve mağdur durumdaki yerel halk tarafından desteklenmektedir. Geçmişte de olduğu gibi Türk ordusu, 'selam Türk'ün bayrağına' şeklinde karşılanmaktadır."

"Gün sessiz kalma günü değil"

Türkiye ve ekonomisine yönelik tehditlere Türk milleti, iş dünyası ve sivil toplumun birlikte en güzel cevabı vereceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye'nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür." ifadelerini kullandı. 

Hisarcıklıoğlu, Türkiye sivil toplumu ve iş dünyası olarak dualarıyla devletin ve "kahraman askerlerin" yanında olduklarını, TSK'nın bölgede bulunan terör unsurlarını ortadan kaldıracağına ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına inandıklarını bildirdi. 

Öte yandan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Yunus Değirmenci, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun da hazır bulundu.

Yorumlar (0)