SSB Başkanı İsmail Demir açıkladı: Alpagu yakında vitrine çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli ve milli olanaklarla geliştirilen mühimmatlı test atışını başarıyla yapan Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İnsansız Hava Aracı Sistemi Alpagu’nun yakında vitrine çıkacağını ve yurt dışından da talep göreceğini kaydetti.

GÜNDEM 20.06.2021, 17:05 20.06.2021, 17:36
SSB Başkanı İsmail Demir açıkladı: Alpagu yakında vitrine çıkıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Antalya’da yapılan Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Demir, forumda bakanlar ve devlet başkanlarının Türkiye’nin savunma sanayisi modelini merak ettiğini söyleyerek, sürecin nasıl ilerlediğini ve Türkiye’nin gelmiş olduğu seviyeye ilişkin konuları konuklarına aktardığını kaydetti.

Savunma Sanayide daha güzel sonuçlar elde edilecek

Demir, forumun önemine işaret ederken, savunma sanayide oturumlar düzenlendiğini ve bunun sonucunda güzel sonuçlar elde edileceğinin altını çizdi.

SSB’nin çalışma modelinin yabancı konuklara anlatıldığını paylaşan Demir, “Ülkemizin diğer ülkelere yaklaşımını, nasıl düşündüğümüzü ve iş birliğimizi aktardık. Karşılıklı sorular sorduk. Burası bir vitrin gibi. Savunma unsuru, diplomasi, harekat kabiliyeti ve kuvvet olmadan çok da anlam taşımayabiliyor. Sorunları diplomatik yollarla çözmek, her zaman konuşmak, meselenin tıkandığı hususta yol aldırmak için gücünüzün olduğunu göstermeniz gerektiği hususu çok açık.” dedi.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir

“Türkiye’yle iş birliği yapmak istiyorlar”

Özellikle gelişmekte olan ülkelere bakıldığında ülkemizin algısının farklı bir aşamaya geldiğini ve Türkiye’nin güçlü ülkeler arasında küresel bir güç olarak konumlandırıldığını gören yabancı konukların forumda, Türkiye’ye yakın olup iş birliği yapma isteklerini söyledikleri kaydedildi.

Demir, iş birliğinin yalnızca ticari bir model olmadığını söyleyerek, yalnızca satmak ve almak değil, geleceğe dair stratejik iş birliklerinin de oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Farklı ülkelerin dışişleri ve savunma bakanlarını Türkiye savunma fuarına da davet eden SSB Başkanı Demir, “Bir açılımın adımları olduğunu ve bu açıdan çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Alpagu test atışını başarıyla geçti

“Demir, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin geliştirdiği Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi Alpagu’nun mühimmatlı test atışını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Demir, Alpagu’nun etkisinin ağır ancak kendisinin oldukça hafif olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Alpagu şimdi vitrine çıkıyor. Vitrinde yer almasının ardından yurt dışından da talep olacak. Alpagu’nun çok fazla çeşitli modelleri çıkacak. Çeşitli kabiliyet ve modellerde taşınabilir bir unsur. Kolay bir şekilde taşınabilecek ve taşırken atış yapmam mümkün olacak. Üzerinde bulunan patlayıcı ve mühimmat çok çeşitli modellerde olabilecek.

“Alpagu’nun yeni modelleri üzerinde çalışılıyor”

İhtiyaca ve harekatın türüne göre değişik formatlarda Alpagular sahada olacak. Kullanıcılarımızla paylaştıkça onların talepleri doğrultusunda iyileştirmeler yaptık. Onların nerede hangi harekat bölgesinde neye ihtiyaç duyduklarına göre çeşitlendirilebilecek. Alpagu’nun yeni modellerinin üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Türkiye’nin savunmasına katkı verecek. Bu önemli bir güçtür. Nasıl ki Kargular (Döner Kanatlı Vurucu İHA) önemli bir satış potansiyeli oluşturduysa Alpagular da kullanımı artış gösterdikçe harekat sahasında kendisini ispatladıkça satış olanağı oluşturacak.”

Yorumlar (0)