"Spor salonu hastaneye çevrildi" iddiasına yalanlama!

İzmir Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonunun sahra hastaneye dönüştürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanladı.

GÜNDEM 02.12.2020, 17:17
"Spor salonu hastaneye çevrildi" iddiasına yalanlama!

İzmir'de bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonunun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle sahra hastanesine dönüştürüldüğü iddia edilmişti. Ortaya çıkan görüntülerde, spor salonuna pek çok hasta yatağının getirildiği görülmüştü. 

İzmir Valiliği, söz konusu görüntülerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreciyle herhangi bir ilgisinin olmadığını duyurdu. 

"Depremden sonra acil müdahale ve barınma bölgesi oldu"

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 30 Ekim günü 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ve söz konusu depremin en fazla Bayraklı ilçesini etkilediği hatırlatıldı.

Açıklamada, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Bayraklı ilçesine yakın mesafede bulunduğu belirtilerek, 6.6 büyüklüğündeki depremin yıkıcılığının ve yarattığı hasarın boyutunun tahmin edilememesi sebebiyle spor salonunun "acil müdahale ve barınma bölgesi"ne dönüştürüldüğü aktarıldı.

"İhtiyaç duyulmadığı için boşaltıldı"

Sosyal medyada yayılan görüntülerdeki alana 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından ihtiyaç duyulmadığı, bu nedenle boşaltıldığı ifade edilen açıklamada, spor salonunun eski haline döndürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, görüntülerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreciyle ilgisi olduğuna dair bir algı yaratıldığı ve insanlara yanlış bilgi verildiği ifade edildi. 

İzmir Tabip Odası Başkanı doğrulamıştı 

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonunun sahra hastanesine dönüştürüldüğüne dair iddiaları doğrulayacak şekilde açıklamada bulunmuştu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı, artık bu tarz manzaralara alışılması gerektiğini ifade etmiş, sadece spor salonlarının değil, aynı zamanda hangarlar, koridorlar ve depoların da hastanelere dönüştürüleceğini kaydetmişti. 

Çamlı, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin bulaş zincirinin kırılmaması ve yalnızca hastaların tedavisine odaklanılması halinde yeni şehir hastanelerinin hizmete sunulmasının veya yatak kapasitesinin artırılmasının sürece hiçbir fayda getirmeyeceğini söylemişti.

Şu anki politikalar ile yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında tutulamayacağına dikkat çeken Çamlı, farklı politikalar izlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)