Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, sözleşmeli personellere dair müjdeyi paylaştı. Elitaş, "28 Kasım 2022 öncesinde işe başlayanlar kadroya girecek" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 13.01.2023, 12:59
Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, sözleşmelilere dair kadro düzenlemesinin Meclis'te olduğunu ifade etti.

Elitaş'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Kamu personeline sözleşmeli olarak çalışanlar müracaat ettikleri halde atamaları yapılacaktır. Kanun teklifi biraz önce Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Cumhur İttifakı olarak genel taslağı kanun haline getirmek amacıyla görevimizi yerine getirdik. İlgili komisyonlara havale edilecek ve komisyonlarda gündemi içinde takdiri gelecek hafta bugün itibarıyla 48 saat içerisinde görüşülmesi gerekiyor.

657 devlet memurları kapsamında da düzenlemeye gidiliyor

Hafta başındaki 2 günde bu kanun teklifini yasalaştırmayı düşünüyoruz. Teklifin 458 bin kişiye hayırlı olmasını temenni ediyorum. 657 sayılı devlet memurları kapsamında da düzenlemeye gidiyoruz.

Bunu bütünüyle 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Uzman çavuşlara ilişkin bir kanun bulunuyor. Kanunla ilgili belirli bir süre uzman çavuşluk görevinde bulunanlar, sınava girmeksizin ilk başvurduğu kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkı kazanma düzenlemesi var, bu düzenleme sürüyor.

Belediye personelini 3 artı 1 modeline eklemiş oluyoruz.

Sözleşmeli personelin nasıl çalıştırılacağına dair düzenlemeler var. Buna geçenler devlet memuru kadrosunda devam edecekler. Sözleşmeli personellerin devam etme garantisi olmadığı gibi imza yetkileri ve terfi imkanları da bulunmuyordu. Bunlar devlet memuru statüsüne girecekleri için bu imkanlardan faydalanacaklar.

Sözleşmeli olarak çalışan kamu personelleri 1 ay içerisinde müracaat ederlerse atamaları gerçekleştirilecek.

EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek?

EYT'ye dair bakanımız geçtiğimiz hafta paylaştı. Bunu biz bitirdik, artık karar yüce Meclis'in dedi. Geçtiğimiz hafta emekli ve memurlara zam kanunu vardı. Bu hafta oldu bu. Biz bunu keşke geçtiğimiz hafta bitirseydik, pazar gününde herkese yüzde 30'luk zam da yansımış olurdu. Eğer kanunun düzenlemesini gerçekleştirmeseydik, 16.48'lik zam yapılabilecekti, memur dışındakileri ise 15.40'lık zam yapılabilecekti. Bizler bunları değil, %30'un uygulanmasına dair kanun şartı vardı. Eğer ki Cuma gününde yasalaştırmış olsaydık, pazar gününde herkesin hesaplarına geçecekti. 15'inde yetişme gibi bir durumu yok. Sistem zaman alabilir. Gelecek hafta cuma günü bir gecikmeyle söz konusu olabilir. Gelecek hafta bunu görüşmeyi düşünüyoruz. 11. madde. Arkasından ise Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili kanun teklifiyle uluslararası sözleşmeler var.

Bakanlığımızın OSB'ye ilişkin düzenlemeleri söz konusu. Odalar birliğine dair düzenlemelerin ardından EYT'ye dair çalışma da teknik açıdan belli bir zaman alacaktır. Bakanlığımız henüz bizimle bu konuyu konuşmadı, onlar da herhalde kanun tekniğine uygun bir şekilde çalışma gerçekleştirecekler. EYT'ye dair çalışmayı tamamlayacağız ancak bizden bir tarih istemeyen. 20 kişiyle muhalefet tüm Meclis'i tıkayabiliyor.

Yorumlar (0)