Sözde sendika binalarına kumar baskını: 185 şüpheliye ceza!

İzmir'in Bornova ilçesinde, vakıf ve sendika binası görünümlü kumarhaneye jandarma tarafından baskın yapıldı. 185 kişinin kumar oynadıkları esnada suçüstü yakalandığı mekanda, kumar oynatılan malzemelerin köpükten üretildiği ve baskın esnasında asit dökülerek eritilmek istendiği belirlendi. 

GÜNDEM 20.04.2022, 14:55 21.04.2022, 09:27
Sözde sendika binalarına kumar baskını: 185 şüpheliye ceza!

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı, Naldöken Mahallesi Ankara Caddesinde ve yan yana binalarda yer alan Biz Lokanta ve Seyyar Yemek Çalışan İşçileri Sendikası, Ege Genel İş Sendikası binası ile Yeni Nesile Eğitim ve Yardım Vakfı’nda kumar oynatıldığı ihbarı sonrasında harekete geçti. 

185 kişi suçüstü yakalandı

Adrese baskın düzenleyen ekiplerin, kapıları koçbaşı ile açmaya çalışmasına rağmen, kapıların ağır malzemelerden yapılması nedeniyle açılmadığı ve kapının yanındaki duvarları kırarak binaya girdiği belirtildi. Üç binanın birbiriyle bağlantılı olduğu belirlenirken, jandarma ekiplerini görenler üst kattaki toplantı odasına giderek kumar oynamadıklarını göstermek için uğraştı. 

Asit döküp eritiyorlarmış 

Jandarma ekiplerinin baskın düzenlediği adreste 185 şüpheli, tombala oynadıkları esnada suçüstü yakalandı. Ayrıca operasyonda yakalanan malzemelerin köpükten üretildiği ve baskın esnasında asitle dökülerek imha edilmeye çalışıldığı belirlendi. Sözde sendika yöneticisinin açıklamaları çerçevesinde, tombala malzemeleri, asit, satılmak üzere sigara ve 2 tabanca, bina dışında yer alan bir aracın içerisinde yakalandı. Operasyonda 185 şüpheliye 336 bin 515 TL idari para cezası verilirken, kumar oynatmaya imkan ve yer sağlama suçları dolayısıyla 5 kişiye de adli işlem uygulandı. 


 

 

 


 


 


 

Yorumlar (0)