Soylu’dan ABD’ye terör tepkisi! “Pişiriyorlar”

Esenyurt Güneydoğu ve Doğu Dernekleri toplantısında terör örgütlerine destek sağladığını ifade ettiği ABD’ye tepki veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunları besleyen devlet bellidir. Bizim görüşümüze PKK, FETÖ, DAEŞ da aynıdır" dedi.

GÜNDEM 31.07.2022, 16:52 31.07.2022, 17:31
Soylu’dan ABD’ye terör tepkisi! “Pişiriyorlar”

21 dernek içerisinden 120 kişinin katılım sağladığı Esenyurt Güneydoğu ve Doğu Anadolu Dernekleri'nin toplantısına katılım sağlayan Süleyman Soylu, burada açıklamalarda bulundu. ABD’ye terör konusunda tepki gösteren Soylu, “Bütün terör örgütleri bizim açımızdan aynıdır. Bunları ABD pişiriyor” şeklinde ifade etti.

“ABD pişirir, Türkiye’ye yollar”

Geçmiş dönemlerde İzmir’de ve İstanbul’da festivaller düzenlendiğini aktaran Soylu, "Buralarda festivaller olurdu. Güneydoğu ve Doğu’da burukluk oluşurdu. Sanki farklı memleketlermiş gibi görülürdü. Eskiden buralarda üretim sağlanırdı. İşletilmeyen bütün maden yatakları çalışmaya devam ederdi. Yüksekova'ya bu konu kapsamında kısa bir süre içerisinde bir organize sanayi bölgesi açacağız. Güneydoğu ve Doğu’nun her bir kesiminde turizmine, tarımına, ticaretine ve sanayisine kadar büyük bir oranda canlılık yaşandı. Hastaneleriyle, havalimanlarıyla ve üniversitesiyle burada yoğun bir canlılık yaşandığını söylemek isterim. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Güneydoğu ve Doğu da Müslümanlığın otağı olarak görülmektedir. Sadakatiyle, kültürüyle, yaşam biçimiyle ve medreselileriyle burası değerlidir. Ancak öyle bir zaman içinde bulunduk ki iki üç adet işle uğraşmak zorunda kaldık. Bunlar içerisinde bir tanesi büyük zararları bulunan FETÖ'dür. Müslümanlığı başkalaştırmak ve istismar etme hususunda bir çaba harcamıştır. İkincisi de PKK'dır. Yalnızca bu yapılanma terör değildir, bunun yanı sıra kültürümüze ve inancımıza karşı gerçekleştirilmiş bir hainliktir. Bizi kendi inançlarımızdan, kendi değerlerimizden koparmak adına ortaya çıkmış bir örgüttür. Üçüncüsü de DAEŞ’tir. İnceleyin, üçünün de ana kaynağı burada değildir. Desteği bu topraklardan almamaktadır. Amerika bunları pişirmektedir. Daha sonra da Avrupa vasıtasıyla Türkiye'ye yollamaktadır. Bu durum ne ve açıktır. FETÖ, DAEŞ, PKK’da aynıdır” dedi.

“Gıda krizini Türkiye çözdü, biz ayakta durmasak üzerimize basarlardı”

Açıklamalarına devam eden Bakan Soylu, "Bunun yanı sıra diğer ülkelerde benzer tutumlar sergiliyor. İngiltere'nin istikrarsızlığı hala devam etmekte. Bunları hep beraber göreceğiz. Amerika’dan Almanya’ya kadar uzanan Avrupa'da ve Batı'da istikametlerini tayin edemeyen bir vazife söz konusudur. Arada oluşan makası daraltacağız. Zorluklar da bulunuyor. Bu kadar başında bela bulunan bir ülkenin problemleri elbet olacaktır. Ancak biz altyapımızı bitirdik. Hem de olabilecek en güçlü bir şekilde. Yollardan, şehir hastanelerime kadar. Üniversitelerimizden, havalimanlarımıza kadar her birinin büyük bir ölçüde bölümünü de son on senede saldırı zamanlarında yaptık. Bizim yalnızca kendimize yararımız olmadı. Bütün dünyaya yararımız bulunuyor. Biz harekete geçtiğimiz için dünyada yaşanan gıda krizi çözüldü. Bu yüzden Recep Tayyip Erdoğan'a danışmaya geldiler. Biz ayakta durmasaydık üzerimize basıp geçerlerdi" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)