THODEX'in CEO'su Faruk Fatih Özer'in 31 milyon TL'lik varlığına el konuldu

Yerli kripto para borsası THODEX soruşturması çerçevesinde, 62 kişi gözaltına alınırken şirketin CEO'su Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı ve şahsın bankadaki 31 milyon TL varlığına el konulduğu açıklandı.

GÜNDEM 23.04.2021, 11:40 24.04.2021, 12:54
THODEX'in CEO'su Faruk Fatih Özer'in 31 milyon TL'lik varlığına el konuldu

Kripto para gündemine bomba gibi düşen THODEX krizinin yankıları sürerken soruşturmalar kapsamında, emniyet ekiplerinin operasyonları devam ediyor.

62 kişi yakalandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, THODEX isimli yerli kripto para borsasına ilişkin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, şirketle bağlantısı olduğu belirlenen 78 kişiye ilişkin gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, İstanbul merkezli olmak üzere 8 ilde gerçekleştirdikleri operasyonda, şüphelilerden 62'sini yakaladı.

Şüphelilerin bulunduğu adreslerdki aramalarda çok sayıda doküman ile birlikte dijital malzeme de ele geçirildi. Firari olduğu belirlenen 16 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Kırmızı bülten çıkarıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, 20 Nisan'da Arnavutluk'ın başkenti Tiran'a gittiği tespit edilen Faruk Fatih Özer hakkında bir açıklama geldi

Başsavcılığın talebiyle İnterpol aracılığıyla işlemlerin başlatıldığı bildirilirken bugün saat 10.00'dan itibaren Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı açıklandı. 

Süleyman Soylu Arnavut Bakan ile görüştü

Açıklamada ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın ise Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile bir elefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Söz konusu görüşmelerde dolandırıcılık iddiaları kapsamında aranan ve Arnavutluk'a geçiçi tutuklama talebinin de gönderildiği Faruk Fatih Özer'in iadesinin istendiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da zanlı Özer'in kırmızı bültenle aranması ve bunun yanında Arnavutluk'tan iadesi için işlem başlatıldığı duyuruldu.

31 Milyon TL'ye el konuldu

Öte yandan THODEX CEO'su Faruk Fatih Özer'in, Türkiye'deki bankadaki 31 milyon lirasına el konulduğu açıklandı.

Yorumlar (0)