Soylu, Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 320 teröristin bulunduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 26.11.2020, 12:00
Soylu, Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı!

Türkiye, yurt içinde terör ile mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütüyor. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de bulunan terörist sayısının 320'ye gerilediğini ifade etti.

Bakan Soylu, Türkiye'nin terör ile mücadele konusunda başarıya bu kadar yaklaştığına dikkat çekti. 

"809 terörist etkisizleştirildi"

Soylu, 2020 yılında Türkiye'de düzenlenen operasyonlar kapsamında 809 teröristin, bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiğini bildirdi.

2020 yılında 2.900'ü kentlerde olmak üzere toplam 102 bin tane iç güvenlik operasyonuna imza atıldığını aktaran Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ilişkin rakamları da paylaştı. 

"FETÖ operasyonlarında 96 bin kişi tutuklandı"

Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 292 bin kişinin gözaltına alındığını belirterek, 96 bin kişinin de tutuklandığını söyledi. 

"Güvenlik stratejilerimize kimse müdahale edemez"

İçişleri Bakanlığının 2021 yılına ait ödeneklerinin 89 milyar 427 milyon 472 bin Türk Lirası olduğunu belirten Soylu, maddi kaynaklar nedeniyle hiç kimsenin güvenlik stratejilerini müdahalede bulunamayacağını veya söz konusu stratejilere yön veremeyeceğini ifade etti. 

"Taşra ile merkez arasındaki iletişim artırıldı"

Soylu, ayrıca göç, nüfus, sahil güvenlik, 112 acil, jandarma, polis, e devlet altyapıları ile beraberlik sağlandığına dikkat çekerek, taşra ile merkez arasında kurulan güvenlik irtibatına güç kazandırıldığını ekledi.

Yorumlar (0)