Soylu: Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 77

Soylu, kripto para dolandırıcısı Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına dair yürütülen operasyonda 77 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2021, 01:02 29.04.2021, 16:49
Soylu: Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 77

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalanma süreci ile ilgili açıklama yaptı.

"Yakalandığı an Türkiye'ye iade edilecek"

Thodex'in kurucusu Özer'e ilişkin soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Soylu, "Aranan 82 kişi var. An itibarıyla 77 kişi gözaltına alındı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdik, biz de teknik bir izleme yapmaya çalıştık. Bu hususta karşılıklı olarak değerlendirmeler yapıldıktan sonra 4 ülkeye ekip gönderdik. Kırmızı bültenle yakalandığında, Türkiye'ye iade edilmiş olacak." dedi.

"108 milyon dolar..."

Konuya ilişkin olarak açıklamalarını sürdüren Soylu, "2 milyar dolar çok büyük bir para. Arkadaşlarımızın öğrendiği kadarıyla 108 milyon dolarlık bir portföy söz konusu. Portföy ile işlem hacmi farklı şeylerdir. 2 milyar dolarlık bir bulgu bahse konu değil." ifadelerini kullandı. 

"Vatandaşlarla sürekli fotoğraf çektiriyorum"

Özer ile çekilmiş fotoğrafı gündeme gelen Soylu, "İnsanlar sokakta benimle fotoğraf çektiriyor. Vatandaş fotoğraf çektirmek istediğinde çektirmeyecek miyim?" sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)