Soylu konuştu, muhalefet sıralarından kitapçık fırlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının TBMM Genel Kurulunda yapılan bütçe görüşmelerinde kürsüye çıktı. Uyuşturucuya karşı verilen mücadeleden bahseden Soylu, PKK'nın finansmanının kurutulduğunu belirtti. Muhalefet sıralarına dönerek "Amerika'nın çocuklarısınız." diye bağıran Soylu, "CHP, devletin itibarına karşı savaş açtı." dedi. CHP sıralarından bakan Soylu'ya kitapçık fırlatıldı, gergin anlar yaşandı.

GÜNDEM 11.12.2022, 09:36 Hakan Öksüz
Soylu konuştu, muhalefet sıralarından kitapçık fırlatıldı

2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı Veri Merkezi sonuçlarını açıklayan Soylu, dünyada yakalanan eroinin yüzde 12'sinin Türkiye ele geçirildiğini belirtti. 

Uyuşturucu üretim ve ticaret suçunu işleyenlerin sayısının 2018 yılında ilk defa durduğunu kaydeden Soylu, "Baskınlarımızdan dolayı Afganistan ile İran'dan gelen eroinin rotasını değiştirmeye mecbur kaldılar. Çin kaynaklı ecstasy ile Suriye üzerinden ülkemize gelen captagon rotası da başarılı operasyonlarımızla ifşa oldu." dedi.

"Kaç metruk bina yıktık, haberiniz var mı?"

Avrupa'da uyuşturucunun neredeyse serbestleştirildiği bu dönemde Türkiye'nin uyuşturucuya karşı verdiği mücadelenin dünyadan takdir topladığını belirten Soylu, "Ailelerin uyuşturucu hassasiyetini kullanarak mücadelemize iftira atanlara sesleniyorum. Kaç metruk bina yıktık, haberiniz var mı? Çünkü uyuşturucu kullanımında evler yüzde 47 oranında, metruk binalar ise yüzde 24,6 oranında kullanılıyor. Yakaladığımız kişileri sorgulayarak bu verilere ulaştık. Bütün ciddiyetiyle konuyu derinlemesine araştırıyoruz. Sonuç olarak tespit ettiğimiz 120 bin metruk binadan 88 binini yıktık. Yıkılmayacak gibi olan 18 bin binayı rehabilite ettik." ifadelerini kullandı.

"Bu işler böyle yapılır, mutfaktan video çekerek olmaz"

"Kökünü Kurutma Operasyonu" hakkında bilgiler veren Bakan Soylu, 22 ilde toplamda 26 operasyon düzenlediklerini söyledi. 20 olan narkotim sayısını 81'e yükselttiklerini ifade eden Soylu, "Çocukları ve gençleri, 'Narko Tır Projesi' ile bu konuda bilinçlendiriyoruz. Öte yandan 'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi' ile annelere bilgiler veriyoruz. Metamfetamine karşı yaklaşık 2 yıl önce büyük bir mücadeleye giriştik. Bu işler böyle yapılır, mutfaktan video çekerek olmaz. Avrupa Uyuşturucu Raporu, bize önemli veriler aktarıyor. Avrupa'ya uyuşturucu satan PKK'nın yılda yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde ettiği, raporlarda geçiyor. Yaptığımız operasyonlarda PKK'nın finansmanını kökünden kurutuyoruz. Avrupa uyuşturucuya teslim oldu ama biz bacaklarını kırmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

"CHP, devletin itibarına karşı savaş açtı"

Türkiye'de "faili meçhuller döneminin" geride kaldığını kaydeden Soylu, "CHP'nin istismar edeceği bir başörtüsü sorunu da yok artık. 27'inci Dönem'e kadar kürsüye gelip de sınırımızda yuvalanan YPG'ye dikkat çeken bir milletvekili çıkmadı. Misakımilli sınırları içindeki yerleri teröristlere teklif ettikten sonra sınırın namus olduğunu söyleyenler çıktı. Devletin itibarına böylesine saldıran başka bir ana muhalefet partisi görülmedi. CHP, devletin itibarına karşı savaş açtı. CHP, adeta teröristlerin safına geçti. Ordumuza atılan kimyasal silah iftirasına destek oldu. Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, devlete kaçakçılık iftirasında bulundu. Buna izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Amerika'nın çocuklarısınız"

İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin eleştirildiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeleri de hatırlatan Soylu, sert konuştu. CHP, İYİ Parti ve HDP sıralarına dönen İçişleri Bakanı, "Amerika'nın çocuklarısınız." dedi. Bu söz üzerine gerilim arttı, CHP sıralarından Bakan Soylu'ya döviz ve kitapçık fırlatıldı. Soylu'nun konuşmasına AK Parti ve MHP sıralarından alkış geldi. Ayağa kalkan HDP'li vekiller ise ellerindeki dövizlerle Bakan Soylu'yu protesto etti.

Yorumlar (0)