Soylu: “Kimseye acımam, ikameti iptal ederim, böyle bir yetkim var” 

İstanbul’da AFAD önderliğinde düzenlenen “Covid-19 Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı” sırasında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. “Kimseye acımam, ikametini iptal ederim. Böyle bir yetkim var.” şeklinde konuşan Soylu, karantina saatinde dışarda olanlara ateş püskürdü. 

GÜNDEM 17.04.2021, 17:34 18.04.2021, 12:41
Soylu: “Kimseye acımam, ikameti iptal ederim, böyle bir yetkim var” 

İstanbul Valiliği ve AFAD’ın önderliğinde düzenlenen “Covid-19 Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı” sırasında konuşma yapan Süleyman Soylu, Türkiye’de yaşayan Türklere ve yabancılara karşı açıklamalarda bulundu. 

Emniyet ve jandarmaya talimat verildiğini, kısıtlamaya uymayanların meslekleri başta olmak üzere pasaportlarının ve ikametlerinin de iptal edilebileceğini belirten Soylu, turistlerin sürekli olarak kısıtlama saatinde dışarda olmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ülkemizde pek çok yabancı yerleşik insan var. Bunlar, Türkiye vatandaşı olmadan ikametgah alanlar. Pasaportun arkasına sığınıyorlar. Ama sen sonuçta burada ikamet ediyorsun. Bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi kısıtlamalara tabisin. Açık açık konuşuyorum, ikamet sahibi olan kişiler pasaportunu kullanarak kısıtlamaları ihlal etmeye kalkarlarsa, onlara acımam. Elimde bu yetkiyi barındırıyorum. Onların ikametlerini de meslek hayatlarını da bitiririm.” şeklinde konuştu.



“Yardımlaşma ve bereket ayı olan Ramazan’da, sahadayız”

“Ramazan ayı, yardımlaşma ve bereket ayıdır. Fakat bu ay, salgından korunmak da önemli. Belediyelerimiz, valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız ile bir seferberlik başlattık. Biz, hepimiz, gücümüzün sonuna kadar sahada olacağız. Gerektiği takdirde vatandaşlarımızı evlerinde tek tek kontrol edecek ve kısıtlamaların ihlal edilmemesini sağlayacağız. Sokağa çıkma kısıtlamasında genel bir kapanma söz konusu değil. Bu muafiyetler yalnızca güzergah ve zamanla sınırlı.” şeklinde konuşan Süleyman Soylu, Ramazan ayının sonuna kadar denetimlerin daha da sıkılaşacağına değindi. 

Yorumlar (0)