Soylu: Kılıçtaroğlu'na anlattık ama PKK'yı aklamayı sürdürüyor!

İç İşleri Bakanı Soylu ve Hulusi Akarın Gara operasyonuna ilişkin bilgilendirme için CHP ve İYİ Partiye ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı metninde hiçbir değişikliğe gitmemesi, Bakan Soylu tarafından PKK'yı aklamak olarak değerlendirildi.

GÜNDEM 19.02.2021, 12:47 20.02.2021, 09:55 Hanife
Soylu: Kılıçtaroğlu'na anlattık ama PKK'yı aklamayı sürdürüyor!

Ankara'da gerçekleşen 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"PKK'yı aklamaktan başka bir şey değildir"

Gara Operasyonuyla ilgili partilere bilgi verilmesinin ardından CHP'nin sergilediği tavrı eleştiren Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun görüşmenin ardından sanki gara operasyonuna ilişkin hiçbir detayı aktarılmamış gibi davranarak grup toplantısına çıktığını, meseleyi siyasi tartışmaya dönüştürmesini ve 13 Şehidin sorumlusunun Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylemesine dikkat çekerek “ Açık söylüyorum, 'PKK'yı aklamaktan', üstünden yük almaktan ve bu acı olayı bir siyaset malzemesi haline, bir polemik haline dönüştürmekten başka bir şey değildir." Dedi.

"Yaşın büyük olması, hata yapılmayacak anlamına gelmez"

Soylu, çok yaralandıklarını ve çok üzüldüklerini anlattıktan sonra o konuşma metnin bir parçasının bile değişmediğini maalesef üzülerek dinlediklerini belirterek, “Böyle olmamalı. Yaşın büyük olması, hata yapılmayacak anlamını taşımaz. Makamın büyük olması, hata yapılmayacak anlamını taşımaz. Hakikaten üzülüyorum.” diyerek, elbette siyasi partilerin toplumun zihnindeki birtakım sualleri gidermek vatandaş adına sormaları onların görevi olduğunu söyledi.

‘PKK karşısında hep birlikte cephe olma fırsatını kaçırdı’

Demokratik eğilimlerin ortaya çıkardığı sonuçları görmezden gelmenin başka bir davranış biçimi olduğunu söyleyen Soylu, “Gelmişiz, anlatmışız, ne kadar sorunuz varsa buyurun cevaplamaya hazırız demişiz. Bu davranış terör örgütünün karşısında, PKK'nın karşısında hep birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır.” dedi.

Bunun tarihi bir fırsat olduğunu belirten Soylu, “Bu kalleşliğe hep birlikte ay yıldızlı bayrak elimizde, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin fatura ödettirebilme fırsatını kaçırmaktır. Böyle yapılmamalıydı ve böyle ortaya konulmamalıydı.” değerlendirmesinde bulundu.

"Hayatımın en önemli hayal kırıklıklarından bir tanesi"

Kılıçtaroğlu’nun grup toplantısını dinlediği an yaşadığı hayal kırıklığının, hayatındaki en önemli hayal kırıklıklarından bir tanesi olduğunu belirterek, “ Gün polemik günü değildir. Siyasette ebetteki bazı şeylerin eleştirilmesi herkesin hakkıdır. Ama bunun kırmızı çizgisi terör örgütüdür. Bu, siyasi tarihimize bir kara leke olarak geçmiştir." dedi.

Yorumlar (0)