Soylu: “İstanbul ve Bursa saldırılarının failleri tespit edildi”

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul’daki TÜGVA binasına gerçekleştirilen saldırı ile Bursa’da cezaevi aracına yapılan bombalı saldırının faillerinin tespit edildiğini dile getirdi. İstanbul’daki eylemden DKP-BÖG; Bursa’daki eylemden de MLKP örgütünün sorumlu olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 22.04.2022, 13:20 22.04.2022, 16:29
Soylu: “İstanbul ve Bursa saldırılarının failleri tespit edildi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük’te gerçekleştirdiği temasların ardından bir televizyon programına katılarak gündem hakkında soruları yanıtladı ve açıklamalarda bulundu. Soylu’nun konuşmasının gündeminde Bursa ve İstanbul’daki bombalı saldırılar vardı. Son bir haftada yaşanan saldırıların faillerinin ve üye oldukları örgütlerin tespit edildiği açıklandı: “İstanbul’daki bombalı saldırıda boru tipli pil düzeneğinin kullanıldığını; Bursa’daki bombalı saldırıda da el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcının kullanıldığını belirledik. Bu iki olayın da faili tespit edildi. Kendileri, PKK’ya taşeronluk yapan örgütlerle bağlantılılar. İstanbul eyleminin sorumlusu DKP-BÖG; Bursa eyleminin sorumlusu da MLKP örgütünden.”

x

“Terörle mücadelede yeni konseptimiz var”

“Ülkemiz, terörle ve teröristlerle mücadele konusunda oldukça önemli adımlar attı. Hele bizden önceki dönemlerle kıyaslanmayacak derecede önemli adımlardı bunlar. Terör örgütleri her zaman fırsat kollar. 15 Temmuz’dan bugüne kadar şehirlerimizde toplam 1789 terör eylemi engellendi. Artık terörle mücadelemizdeki başarımızın temelinde yeni konseptimiz var.” 



Sığınmacı tartışmaları hakkında

“Coğrafyamızın karşı karşıya kaldığı durumlardan ülkemiz de mecburen etkileniyor. Ancak bunu fırsat olarak gören bazı kesimler var. Kendileri bu konuyu sık sık siyaset malzemesi haline getiriyorlar. Ülkemizde şu anda 3 milyon 768 bin Suriyeli var. Sınırlarımızda güvenlik önlemlerini almaya devam ediyoruz. Bu önlemleri almasaydık şimdi ülkemizdeki göçmen sayısı 10 milyondan fazla olurdu. Yurt içine kaçak yollarla giren herkesi kıskıvrak yakalıyoruz. Şimdiye kadar 500 bin Suriyeli gönüllü olarak ülkelerine, bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere döndüler.”

Yorumlar (0)